Antena Meniu Search
x

Observator și ”În premieră”, patru nominalizări la New York Festivals World’s Best TV & Films 2015

Două dintre campaniile Observator de la Antena 1 și două materiale ”În premieră” de la Antena 3 sunt anul acesta nominalizate în finala uneia dintre cele mai cunoscute competiții media din lume, New York Festivals World’s Best TV & Films

Două dintre campaniile Observator de la Antena 1 și două materiale ”În premieră” de la Antena 3 sunt anul acesta nominalizate în finala uneia dintre cele mai cunoscute competiții media din lume, New York Festivals World’s Best TV & Films

Antena 3 şi Observator sunt nominalizate, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la prestigioasa gală care adună competitori din peste 50 de țări. Campania Observator ”Generația pierdută” este finalistă la categoria Best News Documentary/Special (documentar de știri), iar campania ”Donează ROȘU pentru România” a primit o nominalizare la categoria Human Interest (reportaj social), în vreme ce două reportaje ale emisiunii ”În premieră” se află și ele pe lista finaliștilor - Turma lui Ceauşescu, nominalizare la Docudrama, şi Cobaii lui Mengele, nominalizare la Best Editing.

La acest festival participă, fără excepţie, toate marile reţele de televiziune de pe glob, Antena fiind singura televiziune din România nominalizată. Anul trecut, Antena 3 şi Observator au fost medaliate cu aur, argint şi bronz la New York Festivals World’s Best TV & Films, alături de cele mai importante televiziuni din lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 8 aprilie.

GENERAŢIA PIERDUTĂ – Campanie Observator Antena 1

Peste 30.000 de mii de copii au luat drumul străinătăţii imediat după Revoluţie. Practic, în anii ‘90, România a pierdut o generaţie. Sunt copiii pe care România i-a dat, oficial, spre adopţie, neoficial, pe bani grei în special în Statele Unite, dar şi în alte ţări precum Canada, Franţa, Italia şi Grecia.

DONEAZĂ ROŞU PENTRU ROMÂNIA – Campanie Observator Antena 1

Pe 28 aprilie, Observatorul Antenei 1 a lansat campania Donează ROŞU pentru România, eliminând culoarea roşu din emisia unor ştiri relevante pentru acest subiect. Astfel, “donează roșu” a devenit mesajul sub care, în săptămâna 28 aprilie 2014 – 2 mai 2014, timp de 3 minute pe zi, ecranul Observatorului a fost "stors" de culoarea roșie, în vreme ce erau prezentate știri relevante pentru acest subiect.

TURMA LUI CEAUŞESCU – Reportaj ”În premieră”, Antena 3

Pe vremea în care Romania părea o imensă închisoare, au existat oameni care au reuşit să evadeze din ea. Doar că n-a fost usor, şi nici ieftin. Regimul comunist a obligat guverne străine să plăteasca din greu dreptul la libertate al acestor români. Iar ei au plecat, fără să se uite înapoi. Doar că odata cu românii vânduţi de securitate, România a pierdut şi mari valori.

COBAII LUI MENGELE - Reportaj ”În premieră”, Antena 3

Zeci de perechi de gemeni români au fost supuşi unor experimente crunte, ordonate de criminalul nazist Joseph Mengele. Erau mici, frumoşi, nevinovaţi şi credeau că au în faţă tot timpul din lume. Dar n-a fost aşa. Copiii au trecut prin mâinile doctorului lui Hitler, aşa că au fost transformaţi în cobai, nazistul torturându-i pe unii până la moarte, iar pe alţii lăsându-i în viaţă cu sechele. Drumul românilor din Transilvania spre infernul de la Auschwitz a fost prezentat la emisiunea ”În premieră”, de la Antena 3.

New York Festival's World's Best TV & Films este o competiție media internațională care celebrează și premiază diferite genuri de programe din peste 50 de țări. Dedicate atât industriei TV, cât și celei cinematografice, categoriile acestui concurs reflectă trendurile actuale în domeniul media și susține talentele din domeniu, premiind producții de comedie, animație, știri, documentare, trailere, filme, videoclipuri, actori sau prezentatori TV. Competiția a fost organizată pentru prima oara în 1957 și de atunci premiază an de an producții internaționale de film și televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator și ”În premieră”, patru nominalizări la New York Festivals World’s Best TV & Films 2015