Antena Meniu Search
x

Om al străzii, găsit într-un „sicriu de gheață” în fața catedralei în care voia să se adăpostească, după fenomenul de freezing rain din Siberia

Un om al străzii din Vladivostok, Rusia, a fost găsit acoperit complet de gheaţă, în urma fenomenului de freezing rain care a însoţit o puternică furtună din Rusia, ce a provocat întreruperi de energie, închiderea şcolilor şi haos în transport.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.11.2020, 18:33

Statuie a unui aviator, acoperită de gheaţă, în Rusia
Statuie a unui aviator, acoperită de gheaţă, în Rusia - Profimedia Images - fotografie ilustrativă
  • O furtună puternică a lovit Rusia, ce a provocat întreruperi de energie, închiderea şcolilor şi haos în transport
  • În jur de 120.000 de persoane din regiune au rămas fără electricitate pentru mai bine de trei zile

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, cu masca la gură, se ducea spre Catedrala Pokrovsky când a căzut pe stradă. A fost găsit câteva minute mai târziu, încapsulat într-un sicriu de gheaţă, de un localnic.

O furtună de zăpadă a lovit cu putere Extremul Orient Rus, provocând întreruperi de energie, închiderea şcolilor şi haos în transport. Furtuna a lovit joi regiunea Primorie din Siberia de est, autorităţile fiind nevoie să declare stare de urgenţă. 

În orașul-port Vladivostok vântul puternic a dărâmat copaci înghețați și cablurile electrice încărcate cu gheață.

Cunoscut printre oamenii din zona Catedralei, omul străzii a fost găsit de administratorul catedralei, Evgheni, conform Siberian Times, citează The Mirror.

"Bărbatul a cedat şi a fost acoperit de gheaţă. Corpul lui a fost găsit în faţa intrării în catedrală. A murit îngheţat. Era un cerşetor din zonă, venea înăuntru la noi uneori. Din câte ştiu a urmat şi un program de reabilitare, dar apoi a revenit la vechile obiceiuri", a spus Evgheni.

Din păcate în fiecare an vedem astfel de scene groaznice. Anul trecut cinci persoane au fost găsite moarte în parc după furtuni similare”, a mai spus administratorul.

Ce este freezing rain

Șeful serviciului meteorologic regional, Boris Kubay, a declarat că situația s-a înrăutăţit din cauza vântului puternic, care a "spart totul".

El a spus că o ciocnire între două furtuni, una care transporta aer cald și alta care transporta aer rece, a provocat joi fenomenul de freezing rain.

Potrivit specialistului rus, cablurile electrice copacii au fost încărcaţi în gheață cu o grosime de până la 1,2 cm, ceea ce nu s-a văzut în 30 de ani.

Unele spitale din Vladivostok, inclusiv unul care tratează pacienți cu coronavirus, au fost nevoite să utilizeze generatoare de rezervă pentru electricitate.

Fotografiile și videoclipurile publicate pe reţelele de socializare arată dimensiunea dezastrului.

În jur de 120.000 de persoane din regiune au rămas fără electricitate pentru mai bine de trei zile. Aproximativ 23.000 de persoane au rămas fără căldură, deși afară sunt înregistrate temperaturi sub zero grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Om al străzii, găsit într-un „sicriu de gheață” în fața catedralei în care voia să se adăpostească, după fenomenul de freezing rain din Siberia