Antena Meniu Search
x

OMS recomandă un nou tip de salut, în locul celui cu cotul. Radu Umbreș: "Nimic nu este nou sub soare"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat încă din martie să evităm chiar şi salutul prin atingerea cotului, iar Tedros Adhanom Ghebreyesu, șeful organizației, spune că preferă să-şi ducă mâna la inimă în semn de salut.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.09.2020, 10:05

OMS recomandă un nou tip de salut, în locul celui cu cotul
OMS recomandă un nou tip de salut, în locul celui cu cotul - Profimedia
  • Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum.
  • Numărul total al deceselor a ajuns la 917.417.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Tedros Adhanom Ghebreyesu, a recomandat evitarea salutului cu cotul și a spus într-o postare pe Twitter că preferă să ducă mâna la inimă când se întâlneşte cu cineva.

„Un salut este o convenţie. Nu contează exact ce faci prin acel salut, atât timp cât celălalt înţelege că îl saluţi şi cei doi se recunosc şi performează un anumit gest. Unele saluturi sunt bazate pe atingere, altele nu.

Să nu credeţi că dacă ne-am întoarce în timp acum 200 de ani şi am întinde mâna unui ţăran român ar şti ce vrem de la el. Probabil s-ar uita la noi ciudat. Culturile se schimba, gesturile se importa, nimic nu este nou sub soare”, a explicat antropologul Radu Umbreş, potrivit Mediafax.

OMS a raportat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu noul coronavirus

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417. Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » OMS recomandă un nou tip de salut, în locul celui cu cotul. Radu Umbreș: "Nimic nu este nou sub soare"