Antena Meniu Search
x

Organizația Mondială a Sănătății, mesaj îngrijorător: Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant"

Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant", anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care și-a exprimat îngrijorarea şi în legătură cu reducerea perioadei de carantină în unele ţări.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.09.2020, 15:18

OMS: Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este alarmant
Organizația Mondială a Sănătății, mesaj îngrijorător: Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este alarmant - Getty
  • Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultima lună în Europa, mai mare decât cifrele din martie şi aprilie.
  • Luni, OMS a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice de până acum.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant", anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care și-a exprimat îngrijorarea şi în legătură cu reducerea perioadei de carantină în unele ţări.

"Cifrele din septembrie trebuie să fie alarmante pentru noi toți", a declarat joi Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Le Figaro.

El a precizat că numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultima lună în Europa este mai mare decât cifrele din martie şi aprilie.

Oficialul a subliniat că Organizația menţine recomandarea perioadei de carantină de 14 zile pentru cei care au intrat în contact cu persoane infectate. 

OMS a raportat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu noul coronavirus

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417. Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Organizația Mondială a Sănătății, mesaj îngrijorător: Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant"