Antena Meniu Search
x

Orban, despre legea carantinei şi izolării: "Există doar oameni sănătoși și oameni bolnavi" (Video)

Ludovic Orban a dat detalii despre discuţiile de la legea carantinei şi izolării, precizând că, din punctul său de vedere, există doar două categorii de oameni, cei sănătoși și cei bolnavi.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.07.2020, 18:54

Premierul Orban a dat detalii despre legea carantinei si izolarii - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Premierul a dat detalii despre lege
  • El a făcut apel ca legea să fie votată cât mai repede

Faptul că sunt pacienţii sunt simptomatici sau asimptomatici ar crea o stare de confuzie, susţine ministrul. 

"Din punctul meu de vedere nu există decât două categorii de oameni: oameni sănătoși și oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome, asta nu înseamnă că nu transmite virusul și asta nu înseamnă că odată ce este infectat cu virusul nu poate dezvolta o formă de evoluție a mai severă a bolii", a precizat Orban.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul a adăugat că pacienții externați, pentru că erau asimptomatici, vor fi tratați în izolare la domiciliu, iar dacă acest lucru nu este posibil, ei vor sta într-un alt spațiu unde se pot izola pentru a nu răspândi virusul.

"Cu siguranță autoritățile sanitare vor dispune ca persoanele respective să fie tratate în izolare la domiciliu sau, dacă nu pot fi tratate în izolare la domiciliu, atunci într-un alt spațiu unde să se poate izola, astfel încât să nu pună în pericol membrii familiei sau alți membri ai comunității. Cu siguranță că ei trebuie să mai facă testări până vor fi testați negativ", a declarat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Orban, despre legea carantinei şi izolării: "Există doar oameni sănătoși și oameni bolnavi" (Video)