Antena Meniu Search
x

Măsuri de susținere pentru angajați, angajatori și finanțare europeană de 5 miliarde de euro, anunțate de Orban

Ludovic Orban a anunțat că România poate accesa o finanțare europeană de până la 5 miliarde de euro și a enumerat câteva dintre măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru angajați și angajatori.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 20:52

- observator.tv
  • Premierul Orban promite sprijin angajaților și angajatorilor

Premierul Orban a promis că autorităţile vor acorda până la 30 la sută din salariu companiilor care vor oferi locuri de muncă românilor, pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile.

Orban a precizat că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi poate beneficia, conform calculelor Guvernului român, de o sumă cuprinsă între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind de 100 de miliarde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Evaluarea pe care o avem indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic şi 700.000 de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă. 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară. Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile", a spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Măsuri de susținere pentru angajați, angajatori și finanțare europeană de 5 miliarde de euro, anunțate de Orban