Antena Meniu Search
x

PANICĂ la Bâlea! O TELECABINĂ PLINĂ CU TURIȘTI a intrat cu viteză în staţie şi S-A LOVIT DE PERON! Mai multe persoane rănite

Mai multe persoane au fost rănite, duminică, după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac a intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontiţi s-au deplasat la locul accidentului.

Mai multe persoane au fost rănite, după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac a intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamont s-au deplasat la locul accidentului.

UPDATE 18.44: Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au ajuns, duminică, la Spitalul Judeţean Sibiu în urma accidentului în care au fost implicate două telecabine de la Bâlea, iar două dintre acestea rămân internate, în timp ce copilul de 4 ani rănit şi el în accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că cinci adulţi, un bărbat şi patru femei, au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe, toţi fiind conştienţi. 

Potrivit acestuia, doi din cei cinci pacienţi vor rămâne internaţi. Este vorba despre un bărbat diagnosticat cu fractură de rotulă şi care va rămâne internat la Secţia Ortopedie şi de o turistă din Norvegia, care a fost diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracuri costale.

Celelalte trei femei, între care una este turistă din Ungaria, au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii şi nu necesită internare, a mai spus sursa citată.

Copilul care a fost rănit în telecabina de la Bâlea Cascadă a fost transportat la Spitalul de Pediatrie cu suspiciune de fractură piramidă nazală, dar reprezentanţii unităţii medicale nu au transmis deocamdată care este starea acestuia, scrie news.ro

UPDATE 17.16: O femeie rănită a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, în timp ce un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost preluat de o ambulanţă SMURD. Alte patru persoane, între care un copil, au fost preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spital la Sibiu. Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, aflat la faţa locului, a declarat că toate persoanele sunt în siguranţă în acest moment.

UPDATE 14:40  Şapte persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca şi alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a precizat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

'Din primele informaţii, patru persoane au fost rănite la Bâlea Cascadă, iar alte trei, la Bâlea Lac, în două telecabine diferite. Se pare că este vorba de defecţiune tehnică. A fost solicitat elicopter SMURD la Bâlea', a precizat sursa citată.

Din cei trei răniţi sus, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Făgăraş, o persoană nu se poate deplasa şi va trebui coborâtă de pe munte, de salvamontişti, cu targa, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Iniţial, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu anunţa că atru persoane au fost rănite în timp ce se aflau în două telecabine, una care urca şi alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, declară

'Sunt răniţi şi jos, la Bâlea Cascadă şi sus, la Bâlea Lac. Ştiu că este vorba de răniţi uşor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontişti, până unde îi poate prelua ambulanţa. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac şi în cea care a coborât la Bâlea Cascadă', a precizat, Daniela Cîmpean.

La răniţii de jos, de la baza Masivului Făgăraş, ambulanţele deja au ajuns. Potrivit autorităţilor, medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, la cei răniţi din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduşi de salvamontişti cu targa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat că este vorba de patru răniţi uşor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractură de piramidă nazală, două femei cu dureri la picioare şi spate şi un bărbat cu fractură la picior.

În una dintre telecabine se aflau 15 persoane.

Din primele informaţii oficiale, se pare că cele două telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de pereţii telecabinelor, când au ajuns la finalul curselor.

La locul accidentului s-a deplasat şi şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura  în această perioadă, pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis, nefiind deszăpezit.

Sursa: News.ro, Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » PANICĂ la Bâlea! O TELECABINĂ PLINĂ CU TURIȘTI a intrat cu viteză în staţie şi S-A LOVIT DE PERON! Mai multe persoane rănite