Antena Meniu Search
x

Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamț

Duminică, la rugăciunea ”Îngerul Domnului” a transmis un mesaj familiilor îndurerate ale victimelor tragediei din Piatra Neamț.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.11.2020, 14:17

Papa Francisc, ]n timpul slujbei de duminică
Papa Francisc, ]n timpul slujbei de duminică - Profimedia Images
  • Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În diverse ocazii, papa s-a rugat, de asemenea, pentru medicii și autoritățile din lumea întreagă pentru ca să gestioneze în spirit de slujire criza sanitară, potrivit Vatican News.

Papa Francisc: "Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!"

Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seara, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.

În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.

Unul dintre angajaţii spitalului spune că focul ar fi pornit de la priza de oxigen care alimenta ventilatoarele pacienţilor. Instalaţia electrică ar fi fost suprasolicitată după ce secţiile de ATI au fost mutate pe acelaşi etaj pentru a se putea deschide o secţie nouă de neurochirurgie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamț