Antena Meniu Search
x

Percheziții ale DIICOT la Târgu Secuiesc

Szocs Zoltan, președinte al grupării naționalist-extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au efectuat marți patru percheziții în județul Covasna.

Szocs Zoltan, președinte al grupării naționalist-extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au efectuat marți patru percheziții în județul Covasna.

UPDATE 20:40 Potrivit unor surse judiciare, Szocs Zoltan a fost ridicat de procurori dintr-o locuință din comuna Brețcu, județul Covasna, ce aparține concubinei acestuia.

De altfel, tatăl concubinei lui Szocs Zoltan este primarul comunei Brețcu. Szocs Zoltan va fi adus adus marți noapte la sediul central al DIICOT din București pentru a fi audiat.

Procurorii au extins cercetările în dosarul în care a fost arestat extremistul Beke Istvan, fiind dispusă începerea urmăririi penale pe numele lui Szocs Zoltan, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, prev.de art.47 Cod penal cu referire la art.397 alin.2 Cod penal, instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de art.47 Cod penal cu referire la art.346 alin.3 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit. o din Legea nr.535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului.

_________________________________________

Procurorii DIICOT au efectuat marți după-amiază percheziții la Târgu Secuiesc, potrivit unor surse fiind vizat Szocs Zoltan, un membru al 'Mișcării Tinerilor din cele 64 de Comitate', se arată pe pagina de Facebook a acestei organizații

Pe aceeași pagină se mai spune că procurorii ar fi confiscat de la locuința lui mai multe cărți ale controversatului scriitor maghiar Wass Albert, condamnat pentru crime de război.

Pe data de 1 Decembrie, DIICOT l-a reținut pe Beke Istvan Attila din Târgu Secuiesc, un alt membru al formațiunii naționalist-extremiste 'Mișcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate', acuzat că ar fi plănuit un atentat cu bombă la Târgu Secuiesc de Ziua Națională a României. Potrivit procurorilor, acesta ar fi intenționat să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat în timpul manifestației oficiale.

După arestarea preventivă a lui Beke pentru o perioadă de 30 de zile, la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc au avut loc mai multe mitinguri de solidaritate cu acesta, participanții afirmând că este nevinovat.

Beke a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Percheziții ale DIICOT la Târgu Secuiesc