Antena Meniu Search
x

Foto Percheziție până la două noaptea la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

Au fost percheziții de ore întregi la Spitalul Județean Piatra Neamţ, după incendiul de la secția ATI în care au murit 10 persoane și au fost rănite alte patru. Oamenii legii au ridicat documente de duminică după-amiază, de la ora 18:30, și până noaptea la ora 2:00.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.11.2020, 10:18

incendiu la spitalul din Piatra Neamț
Percheziţia s-a derulat între orele 18.30 şi 2.00 noaptea - Exploziv TV Neamț via Facebook
  • Opt pacienţi COVID au ars de vii în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ
  • Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi din clădire
  • Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave, după ce s-a luptat să salveze pacienții

"Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ vă aduce la cunoştinţă faptul că, în cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. Percheziţia s-a derulat între orele 18.30 şi 2.00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate", au transmis reprezentanții unității medicale.

Acești colaborează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a precizat duminică într-un comunicat de presă că "în salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării". De asemenea, procurorii anunță că a fost dispusă necropsia victimelor şi patru dintre necropsii au fost finalizate. "Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele - cazuri tip Covid", a precizat sursa citată.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în acest caz, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. 

Investigația în cazul incendiului de la Piatra Neamț va fi condusă de procurorii din dosarele Colectiv și Maternitatea Giulești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Percheziție până la două noaptea la Spitalul de Urgență Piatra Neamț