Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de americani din California și-au cumpărat o armă în lupta contra Covid-19

Mai mult de o sută de mii de californieni și-au cumpărat o armă de foc de la începutul pandemiei de coronavirus, conform unui raport citat de The Guardian. Creșterea vânzărilor de arme au îngrijorat experții cu privire la riscul de suicid sau potențiale violențe domestice mortale.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.10.2020, 21:01

O asistentă din California își cumpără primul ei pistol de la un magazin de arme
O asistentă din California își cumpără primul ei pistol de la un magazin de arme - Profimedia Images
  • Jumătate dintre cumpărători își țin arma încărcată sau neîncuiată într-un seif
  • Experții se tem că poate crește numărul accidentelor, sinuciderilor sau violențelor domestice mortale

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că 110.000 de americani au cumpărat o armă de foc drept răspuns direct la coronavirus. Aproape jumătate dintre cumpărători se află pentru prima oară în posesia unei arme de foc. Aceștia au invocat ca motiv pentru achiziție grija privind neliniștile sociale, problemele economice și eliberarea a mii de persoane din închisorile statale.

Creșterea vânzărilor trage un semnal de alarmă și în privința oamenilor care nu au experiență cu armele de foc, specialiștii temându-se pentru accidentele casnice, mai ales când sunt acasă copii și adolescenți.

Oamenii se tem de necunoscut, din cauza alegerilor, protestelor și Covid-19. Dar trebuie să vorbim și despre riscurile asociate prezenței în casă a unei arme de foc. Poți să îți cumperi o armă de foc, dar asta nu înseamnă că știi să o și folosești, ceea ce e critic”, a spus Brian Malte, director al unei organizații pentru prevenția violenței cu arme.

Experții se mai tem și că achiziția unei arme, combinată cu lipsa de speranță, teama sau izolarea din cauza pandemiei ar putea duce la o creștere a numărului de sinucideri, mai scrie The Guardian.

Conform raportului, există schimbări și în privința modului în care oamenii depozitează armele și muniția. Din cei 110.000 de californieni pe care a fost făcut studiul, jumătate au adoptat „practici nesigure de depozitare ca răspuns la pandemie”, precum ținerea armelor încărcate și neîncuiate într-un seif.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 100.000 de americani din California și-au cumpărat o armă în lupta contra Covid-19