Antena Meniu Search
x

Peste 1.200 de apeluri de sesizare a unor incidente legate de vreme, înregistrate în ultimele 24 de ore

Poliția Capitalei a fost sesizată în ultimele 24 de ore cu peste 1.200 de apeluri care vizau diverse incidente legate de starea vremii

Poliția Capitalei a fost sesizată în ultimele 24 de ore cu peste 1.200 de apeluri care vizau diverse incidente legate de starea vremii.

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis luni AGERPRES, au fost înregistrate 25 de tamponări auto și cinci accidente rutiere, soldate cu rănirea ușoară a patru persoane și rănirea gravă a unei femei, angrenată în traversare prin loc nepermis.

Poliția Capitalei a suplimentat personalul care dirijează traficul, precum și forțele de intervenție, luni dimineață 500 de polițiști bucureșteni acționând pentru a veni în sprijinul populației.

"Echipaje de poliție se află la ieșirile din municipiu pentru a informa conducătorii auto despre condițiile în care se circulă și pentru a verifica dacă autoturismele pe care le conduc sunt echipate corespunzător, precum și pentru aplicarea restricțiilor de trafic", se arată în comunicat.

Poliția monitorizează și situația semafoarelor, Administrația Străzilor fiind în permanență informată cu privire la starea acestora. Luni dimineață, 21 de unități semaforice sunt nefuncționale și se intervine pentru remedierea lor, precizează DGPMB. Polițiștii sunt angrenați și în identificarea situațiilor de risc și informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a interveni conform competențelor.

Polițiștii au acționat și pentru localizarea persoanelor fără adăpost, mai multe fiind conduse la centrele sociale de primire.

Poliția recomandă conducătorilor auto să parcheze autoturismele astfel încât să nu incomodeze modul de acțiune a utilajelor de deszăpezire, să reducă pe cât posibil deplasarea cu autoturismele personale și să utilizeze transportul în comun, să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri. De asemenea, șoferii trebuie să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii, prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei și să aibă, în perfectă stare de funcționare, sistemul de climatizare și ștergătoarele de parbriz, să adapteze viteza la condițiile meteo și de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanță corespunzătoare în mers între autovehicule, să nu bruscheze comenzile mașinii și să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special, calea de rulare a tramvaielor.

"Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligația să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora. Conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.)", se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Peste 1.200 de apeluri de sesizare a unor incidente legate de vreme, înregistrate în ultimele 24 de ore