Antena Meniu Search
x

Peste 2.000 de turiști, de Crăciun, la hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Peste 2.000 de turiști au urcat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la singurul hotel de gheață din România, cel de la Bâlea Lac, a declarat luni, pentru AGERPRES, Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Ice Hotel.

Peste 2.000 de turiști au urcat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la singurul hotel de gheață din România, cel de la Bâlea Lac, a declarat luni Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Ice Hotel.

Turiștii au fost nevoiți să aștepte chiar și patru ore pentru a urca cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac. Pentru a vedea hotelul de gheață de la Bâlea Lac turiștii au un singur mijloc de transport pe cablu, telecabina, traficul rutier pe Transfăgărășan fiind închis. O urcare și o coborâre cu telecabina costă 60 de lei de persoană.

Cei mai mulți turiști au urcat la Bâlea Lac pentru a face fotografii în interiorul hotelului. Pentru a intra în hotel, un turist trebuie să achite o taxă de 15 lei.

Începând din 22 decembrie, turiștii au început să se cazeze în hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Toate cele 14 camere au fost ocupate în totalitate de turiști români, englezi și germani, potrivit Lidiei Bădilă. O noapte de cazare la Ice Hotel costă 440 de lei — camera dublă.

Proprietarii Ice Hotel Bâlea Lac se pregătesc să construiască, ca și în anii trecuți, și igluuri de gheață, în care vor fi cazați turiștii care doresc mai multă intimitate. Cazarea într-un iglu va costa 660 de lei pe noapte.

Luni dimineața, la Bâlea Lac se înregistrau plus 3 grade Celsius și un strat de zăpadă de 67 de centimetri.

Sursa: agerpres.ro

Sursa: www.agenda.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Peste 2.000 de turiști, de Crăciun, la hotelul de gheață de la Bâlea Lac