Antena Meniu Search
x

Mii de cartuşe de infanterie, descoperite în Vrancea, pe terenul unui centru pentru copii

Peste 2.400 de cartuşe de infanterie au fost descoperite în ultimele două zile în comuna Fitioneşti, judeţul Vrancea.

Peste 2.400 de cartuşe de infanterie, descoperite în Vrancea, pe terenul unui centru pentru copii
Peste 2.400 de cartuşe de infanterie, descoperite în Vrancea, pe terenul unui centru pentru copii

Peste 2.400 de cartuşe de infanterie au fost descoperite în ultimele două zile în comuna Fitioneşti, judeţul Vrancea. Primele obiecte de muniţie au fost descoperite joi de o echipă de muncitori care săpa o fosă septică la Centrul de zi socio-educaţional pentru copii din satul Mănăstioara, comuna Fitioneşti. Ulterior, pompierii chemaţi la faţa locului au descoperit peste 2.400 de cartuşe.

Primele cartuşe de muniţie au fost descoperite joi de mai mulţi muncitori, în timpul unor lucrări. Oamenii au chemat autorităţile, iar pirotehniştii din cadrul ISU Vrancea au început săpături în zonă. Joi, până la lăsarea întunericului au fost găsite îngropate 2.133 de cartuşe de infanterie.

Pe timpul nopţii, zona a fost securizată, iar poliţişti din cadrul secţiei Panciu au supravegheat terenul.

Vineri dimineaţă, piroteniştii au reluat căutările, iar în urma săpăturilor au mai descoperit alte 273 de cartuşe de calibru 7.92 milimetri. Intervenţia a fost finalizată în jurul orei 12.30,  proiectilele fiind transportate într-un depozit special, unde vor fi distruse.

Potrivit reprezentanţilor ISDU, cartuşele provin din primul război mondial. Zona în care au fost găsite nu este frecventat de copii pentru că Centrul de zi socio-educaţional pentru copii este în curs de reabilitare.

Recent, la ieşire din Focşani spre localitatea Goleşti, în timpul unor lucrări agricole, un localnic a găsit şase bombe de aviaţie.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mii de cartuşe de infanterie, descoperite în Vrancea, pe terenul unui centru pentru copii