Antena Meniu Search
x

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns până acum în cadrul Teledonului Români Împreună. 48.000 de măşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava

Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumă nouă de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreună, cea mai lungă transmisiune tv de acest tip din România.

de Redactia Observator

la 02.04.2020, 10:27

Alessandra Stoicescu în platoul Observator
Peste 4 milioane de Euro s-au strâns până acum în cadrul Teledonului Români Împreună - Antena 1

Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumă nouă de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreună, cea mai lungă transmisiune tv de acest tip din România, difuzată simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3.

Peste 4 milioane de Euro este suma strânsă până acum în urma donaţiilor, bani ce vor fi folosiţi pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparatură medicală. Zeci de mii de echipamente de protecţie au plecat deja spre Spitalele Judeţene din Suceava, Deva şi Botoşani.

“După 2 zile de la difuzarea Teledonului Români Împreună, putem astăzi să vă spunem ce minune aţi reuşit să înfăptuiţi!”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele Teledonului Români Împreună şi Preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape în această seară, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1.

Miercuri au fost semnate şi contractele cu cei doi furnizori români de echipamente de protecţie şi a fost plătit avansul. 48.000 de măşti vor ajunge în această dimineaţă la Spitalul Judeţean din Suceava, regiunea cea mai grav afectată de Covid 19. Tot joi, spre Spitalul Judeţean din Deva şi cel din Botoşani vor fi livrate câte 25.000 de măşti. În total, în acest moment, Fundaţia Mereu Aproape poate spune că asigură în zilele ce urmează 350.000 de măşti, 250.000 de halate şi 20.000 de combinezoane.

Primele demersuri cu banii obţinuţi în urma donaţiilor au început la nici 24 de ore de la încheierea Teledonului Români Împreună. Luni a fost perfectat contractul pentru cumpărarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid 19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Marţi a fost făcută plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltă performanţă. Tot luni, Fundaţia Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producători şi a plătit avansul pentru achiziţionarea a două staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifunctional, dar şi ventilatoare au fost deja trimise către cele două spitale.

Cei care vor să ajute o pot face în continuare, până pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau prin SMS de 2 Euro la numărul 8848. În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile făcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Peste 4 milioane de Euro s-au strâns până acum în cadrul Teledonului Români Împreună. 48.000 de măşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava