Antena Meniu Search
x

Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore

Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situații de urgență, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore

Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situații de urgență, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGSU transmis AGERPRES, peste 4.000 de forțe ale MAI, dintre care 1.700 de pompieri militari, acționau luni dimineață la nivelul județelor afectate de viscol și zăpezi, pentru a veni în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate de fenomenele meteo periculoase.

În noaptea de duminică spre luni s-au desfășurat mai multe misiuni de salvare.

* Pe raza județului Constanța, doi paramedici SMURD și un asistent medical SAJ Constanța, transportați de o șenilată a CNADNR, au plecat din orașul Băneasa spre localitatea Almalău, unde o femeie însărcinată la termen, în travaliu, a solicitat sprijinul unei ambulanțe pentru a fi transportată la spital.

Aceasta a fost preluată în siguranță de ambulanță și transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, ce se afla în Silistra-Bulgaria. Peste noapte, femeia a născut un băiețel perfect sănătos, aceștia rămânând sub supraveghere medicală.

La întoarcere, echipajul mixt ISU — SAJ a fost anunțat că, în apropiere de localitatea Bugeac, în patru autoturisme se află 16 persoane blocate în trafic. Aceștia au fost salvați de echipajul mixt cu șenilata.

* Tot în noaptea de duminică spre luni, prin SNUAU 112 dispeceratul ISU-SAJ Constanța a fost informat despre faptul că între localitățile Negru Vodă și Cerchezu patru persoane, dintre care trei adulți și un copil, se află blocate într-un autoturism. Printre cele trei persoane se afla o femeie însărcinată, la termen, în travaliu. La fața locului, s-a deplasat o ambulanță care a preluat femeia însărcinată și copilul, aceștia fiind transportați, în siguranță, la Spitalul județean Constanța.

* În județul Buzău, mai multe echipaje de pompieri, cu o șenilată, 2 utilaje (freze) și o autospecială de transport personal și victime multiple au acționat pentru salvarea unui copil de un an și a unui adult în vârstă de 68 de ani din localitatea Amara, comuna Balta Albă. Salvatorii au intervenit în condiții de vânt puternic, strat gros de zăpadă și vizibilitate redusă. În tot acest timp, personalul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță a acordat asistență medicală de specialitate, ameliorând starea pacienților. Tehnica de intervenție utilizată a fost dislocată de la alte inspectorate pentru situații de urgență, în urma măsurilor dispuse la nivelul IGSU.

* În Vrancea, pompierii din Focșani s-au deplasat cu o șenilată în comuna Tătăranu pentru preluarea unei fetițe în vârstă de 3 ani, cu stare febrilă. Misiunea s-a derulat în cooperare cu SAJ Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu și SDN Focșani, iar copilul a ajuns, în mai puțin de o oră, la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean.

IGSU precizează că luni dimineață sunt în desfășurare mai multe misiuni, printre care cele ale ISU Bacău, Vrancea și Tulcea.

* La Bacău, o femeie de 55 de ani, diabetică, a fost preluată din comuna Ungureni, sat Botesti, pentru a fi transportată la Spitalul Județean. Din cauza sulurilor de zăpadă formate pe carosabil, ambulanța nu și-a putut continua drumul, iar în urma demersurilor ISU Bacău în zonă fost trimis un autogreder, pentru a debloca drumul. Suplimentar, a fost trimisă o șenilată din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. În prezent, pacienta se află în drum spre unitatea medicală.

* Pompierii vrânceni, cu o șenilată, au intervenit alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru preluarea din satul Ciușlea a unei femei, în vârstă de 28 ani, însărcinată. După aproximativ 2 ore, femeia a ajuns în siguranță la spital.

* La Tulcea, în localitatea Casimcea se execută o misiune de salvare a unei gravide aflate în luna a noua. Pompierii tulceni acționează cu o autoutilitară 6x6 în sprijinul echipajului SAJ care a preluat gravida, în jurul orei 3,30. Întrucât porțiunea de drum este greu accesibilă, pentru preluarea femeii a fost trimisă o șenilată a Secției drumurilor județene, aceasta fiind în drum spre spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore