Antena Meniu Search
x

Petre Roman își pierde mandatul de deputat!

Raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate în cazul deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare, a anunţat luni Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate în cazul deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare, a anunţat luni Agenţia Naţională de Integritate (ANI). 

"În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, Agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Menţionăm faptul că instanţa competentă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a comunicat Agenţiei faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate", se arată într-un comunicat al ANI transmis AGERPRES.

În comunicat se mai arată faptul că, potrivit prevederilor legale, "persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ". În cazul în care raportul de evaluare nu a fost contestat în termenul respectiv la instanţa de contencios administrativ, ANI sesizează organele competente în termen de şase luni, pentru declanşarea procedurii disciplinare.

"Având în vedere prevederile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanţa competentă în acest caz este Curtea de Apel Bucureşti, actele procedurale efectuate în faţa altor instanţe de judecată fiind nule de drept", se precizează în comunicatul ANI.

Legea mai prevede că neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când raportul de evaluare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune, conform sursei citate.

ANI a constatat, în martie 2014, că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Petre Roman își pierde mandatul de deputat!