Antena Meniu Search
x

Un pluton de 10 roboți a reușit să tracteze un camion, cu mișcări perfect sincronizate (Video)

O înregistrare video dată publicității de Boston Dynamics arată 10 roboți Spotpower, care reușesc să tracteze un camion. Demonstrația de forță a fost făcută într-o parcare din Statele Unite.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 17.04.2019, 20:27

Roboții trag de un camion, în parcare
10 roboți Spotpower dezvoltați de Boston Dynamics au reușit să tracteze un camion - Youtube/Boston Dynamics

O înregistrare video dată publicității de Boston Dynamics arată 10 roboți Spotpower, care reușesc să tracteze un camion. Demonstrația de forță a fost făcută într-o parcare din Statele Unite.

Cei 10 câini-roboți Spotpower sunt înhămați la un camion de mare tonaj, arată înregistrarea video de 1 minut și 6 secunde.

Cu mișcări simultane, plutonul reușește fără probleme să pună în mișcare mașina și să o tracteze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu acest video, cei de la Boston Dynamics au vrut să demonstreze cât de avansați sunt roboții pe care i-a prezentat pentru prima dată în 2017.

De altfel, compania a anunțat că Spotpower urmează să fie băgați în linia de producție și speră să îi lanseze pe piață chiar în acest an. Nu este clar ce preț va avea un astfel de câine-robot, cu 4 picioare.

Cei de la Boston Dynamics nu au precizat nici ce vor putea face acești roboți, însă, anterior, au dat de înțeles că pot fi folosiți în depozite, în intervenții la dezastre și chiar în scopuri de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiinta » Un pluton de 10 roboți a reușit să tracteze un camion, cu mișcări perfect sincronizate (Video)