Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri intense pentru un sezon de schi cât mai lung. Cum sunt amenajate pârtiile din masivul Postăvarul

Încă puţin şi schiorii vor putea să facă ture complete în tot masivul Postăvarul, până în Poiana Braşov. Pentru ca pârtiile să fie sigure, se lucrează intens toată noaptea. Iar vremea rece ajută stratul de zăpadă să se menţină. Din weekend se va putea schia pe toată lungimea pârtiilor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.01.2022, 20:54

Vezi și

Pe munte e agitaţie de dinainte de a se lumina de ziuă. Toate tunurile de zăpadă din masivul Postăvarul sunt pornite, iar angajaţii domeniului schiabil verifică pârtiile şi instalaţiile. Toată zăpada artificială produsă e întinsă și bătătorită uniform cu utilaje speciale. Dar până la pârtia perfectă e cale lungă. "Așa arată dimineața, pe domeniul schiabil al masivului Postăvarul. Este foarte important ca suprafețele de alunecare să fie toate verificate, la fel și toate instalațiile pentru produs zăpadă artificială şi elementele de siguranţă de pe marginea pârtiilor de schi", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Frigul înseamnă şi zăpadă artificială de calitate

Iar frigul este un ingredient important: cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât zăpada artificială e mai de calitate. La minus 11 grade Celsius, cât au arătat termometrele dimineaţă, condiţiile au fost tocmai bune de lucru. "Producem, în partea superioară, doar unde avem nevoie și în partea inferioară tot, ca să acoperim aceste zone. Ieri, s-au consumat undeva la opt mii și ceva de metri cubi de apă", spune Costi Hodaș, tehnician pârtii. 

Un sezon de schi cât mai lung

"Stratul solid de bază înseamnă un 25 minim de centimetri care, în stare bătută, să înghețe. Aceasta va face să dureze cât mai mult sezonul de schi, anul acesta", explică Adrian Biriboiu, șef Serviciu Administrare Pârtii. Deocamdată sunt deschise doar pârtiile din porțiunea superioară a masivului. Vremea va ţine însă cu turiştii. Din weekend au toate şansele să poată schia pe toată lungimea pârtiilor, până în Poiana Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Pregătiri intense pentru un sezon de schi cât mai lung. Cum sunt amenajate pârtiile din masivul Postăvarul