Antena Meniu Search
x

Premierul Orban: Pensiile vor crește atât cu cât permite economia

Premierul Ludovic Orban a transmis sâmbătă seară că pensiile ”vor crește atât cu cât permite economia”. Prim-ministrul a făcut referire și la alocații, spunând că guvernul va încerca să le crească ”cu cât ne va permite situația bugetară”.

de Redactia Observator

la 23.05.2020, 22:08

Ludovic Orban poartă mască la masa de ședință
Premierul Ludovic Orban participă la o ședință privind măsuri în cazul epidemiei de coronavirus, 14 mai 2020 - Profimedia Images
  • Orban a calificat drept super-populistă decizia de dublare a alocațiilor.
  • Premierul a anunțat uun pachet de măsuri de ocupare a forței de muncă.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, ci şi anul viitor, anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi cu siguranţă pensia pe care o merită. Vor creşte atât cu cât permite economia”, a spus Ludovic Orban într-o intervenție televizată.

Premierul s-a arătat critic față de decizia Parlamentului de dublare a alocațiilor, pe care a calificat-o drept super-populistă.

„Nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile. (...) O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”, a mai spus Orban la România TV.

În intervenția televizată, premierul a făcut referire și la un pachet de măsuri de ocupare a forței de muncă, pe care îl pregătește Guvernul.

„Vom susține companiile care readuc la lucru persoanele care au fost în șomaj tehnic. Vom susține o parte din salariu de până în 41, 5% din salariu. Vom susține 25% din salariu pentru angajații în cătuarea unui loc de muncă”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a spus și că, din cauza epidemiei de coronavirus, România are o scădere economică semnificativă.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Premierul Orban: Pensiile vor crește atât cu cât permite economia