Antena Meniu Search
x

Premierul Dăncilă, despre Iohannis: "Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Total nepotrivit"

Premierul Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe. Premierul precizează că preşedintele dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR.

Premierul Dăncilă, despre Iohannis Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Total nepotrivit
Premierul Dăncilă, despre Iohannis Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Total nepotrivit - hepta

Premierul Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe.

Premierul precizează că preşedintele dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială.

"Categoric nu demisionez. Nu văd niciun motiv pentru care să demisionez, atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv de demisie. Nu aş putea spune că mă afectează retragerea publică a încrederii preşedintelui României, dar cred că este un gest şi o declaraţie care nu îşi aveau rostul acum”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seară, la România TV.

Referindu-se la întâlnirea pe care ar fi urmat să o aibă astăzi cu preşedintele la Cotroceni, Dăncilă a spus că Iohannis a chemat-o "să o certe ca pe un elev" şi a subliniat că s-a simţit jignită de atitudinea preşedintelui.

"Domnul preşedinte trebuie să anunţe dacă vine la şedinţa de Guvern şi trebuie să fie pe ordinea de zi un punct care să necesite prezenţa preşedintelui. Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Probabil nu-i place domnului preşedinte Viorica Dăncilă, dar o relaţie interinstituţională între Guvern şi Preşedinţie trebuie să existe şi eu cred că domul preşedinte trebuie să se mai gândească la acest mod de abordare", a declarat premierul. 

Întrebată dacă i-a comunicat preşedintelui refuzul său de a merge astăzi la Cotroceni, Viorică Dăncilă a spus că a încercat să vorbească la telefon cu acesta, dar nu i-a răspuns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Premierul Dăncilă, despre Iohannis: "Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Total nepotrivit"