Antena Meniu Search
x

Câştigătorii Premiului Nobel pentru fizică sunt James Peebles, Michel Mayor și Didier Queloz

Premiul Nobel pentru fizică a fost acordat în comun cercetătorilor James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz, pentru munca lor în dezvoltarea înțelegerii universului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.10.2019, 13:31

- Foto Profi Media

Premiul Nobel pentru fizică a fost acordat în comun cercetătorilor James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz, pentru munca lor în dezvoltarea înțelegerii universului.

Într-o ceremonie desfăşurată la Stockholm, Peebles a primit premiul pentru descoperiri teoretice în cosmologia fizică, în timp ce Mayor și Queloz au câștigat Nobelul pentru descoperirea unei exoplanete care orbitează o stea de tip solar.

James Peebles, Michel Mayor și Didier Queloz sunt câştigătorii premiului Nobel pentru fizică

James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz sunt câştigătorii premiului Nobel pentru Fizică pe 2019, anunţă cnn.com.

"Premiul Nobel pentru fizică din acest an răsplătește noua înțelegere a structurii și istoriei universului și a primei descoperiri a unei planete care orbitează o stea de tip solar în afara sistemului nostru solar", a precizat comitetul Nobel.

Timp de două decenii, Peebles a dezvoltat un cadru teoretic, care stă la baza înțelegerii noastre despre istoria universului, potrivit comitetului. Mayor și Queloz și-au concentrat cercetările pe căutarea lumilor necunoscute în Calea Lactee, iar în 1995 ei au fost cei care au descoperit prima planetă din afara sistemului nostru solar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Câştigătorii Premiului Nobel pentru fizică sunt James Peebles, Michel Mayor și Didier Queloz