Antena Meniu Search
x

Detalii tulburătoare despre viața dublă a preotului din Constanța, bănuit ca a sedus o fetiță de 13 ani

Ies la iveală detalii tulburătoare despre viața dublă a preotului din Constanța, acuzat că a încercat să seducă o fetiță de 13 ani pe internet. Gheorghe Rece avea nu mai puțin de 12 conturi de Facebook și Instagram și posta la poza de profil imagini cu băieți de școala generală.

de Redactia Observator

la 19.07.2019, 09:26

Preotul din Constanța
Preotul din Constanța ducea o viață dublă pe internet - Facebook

Ies la iveală detalii tulburătoare despre viața dublă a preotului din Constanța, acuzat că a încercat să seducă o fetiță de 13 ani pe internet. Gheorghe Rece avea nu mai puțin de 12 conturi de Facebook și Instagram și posta la poza de profil imagini cu băieți de școală generală.

Gheorghe Rece, preot paroh biserica din Coroana, județul Constanța, bănuit că a încercat să seducă o fetiţă de 13 ani, pe Facebook, şi a pus-o să se înregistreze în ipostaze indecente, racola doar copile minore. Individul nu își dezvăluia identitatea, ci avea la poza de profil poze cu băieți apropiați ca vârstă de cea a victimelor. 

Astfel, scrie Ziarul de Iași, preotul urmărea să le câștige încrederea, pentru a le convinge să-i trimită fotografii și filmări compromițătoare.

"Inculpatul a dat dovada de perseverenţă infracţională pentru a-şi racola victimele minore atribuindu-şi în reţeaua de socializare Facebook o identitate falsă de minor (aspecte ce rezultă din declaraţiile persoanelor vătămate şi martorilor) apropiat vârstei acestora pentru a le câştiga încrederea, înfrânge timiditatea, a le determina să expedieze poze cu conţinut sexual. În cuprinsul conversaţiilor purtate cu persoanele vătămate poartă conversaţii explicite cu privire la activitatea sexuală încercând să le determine să producă materiale pornografice pentru el", susţin surse judiciare, potrivit Ziarului de Iași.

Pe acelaşi subiect

De altfel, se pare că cel puțin trei copile, una din Iași și două din Vâlcea, ar fi căzut pradă preotului, trimițându-i imagini indecente. 

Investigaţia, efectuată de DIICOT Iaşi, a pornit ca urmare a unei sesizări venite de la Protecţia Copilului din județ, ai cărei reprezentanţi au reclamat că Maria Margalena C., o copilă de 13 ani, s-ar fi fotografiat în ipostaze compromițătoare şi ar fi trimis unui necunoscut, pe Internet, imaginile. 

După câteva sâptămâni de anchetă, timp în care Gheorghe Rece a continuat să ceară imagini explicite pe internet, acesta a fost reținut, în urma unei percheziții. Suspendat din Biserică, pe 17 iulie judecătorii l-au arestat preventiv.

Cerea ajutor pe internet pentru a scăpa de ispite

Pe contul oficial, preotul avea o cu totul altă atitudine. Încerca să facă rost de donații pentru biserica din satul Coroana și cerea ajutor pentru a "scăpa de ispitele de la Diavol", după cum au descoperit procurorii într-un forum online.

"Sunt părintele Rece Gheorghe Daniel, parohia Coroana (...) Vă rog să-mi donaţi şi mie veşminte ale sfintelor moaşte sau moaşte ale unui sfânt (...) Până la 8 ani nu am vorbit, mi-a deschis gura Maica Domnului, Maica Domnului m-a făcut preot să fiu slujitorul fiului ei. Sunt la biserica Sfântul Dumitru Izvorâtor de mir. În biserică se săvârşesc multe minuni cu ajutorul Maicii Domnului, vreau să întăresc biserica să nu mai pătrundă Diavolul, să nu mai am ispite de la Diavol (...) Vă rog din tot sufletul meu de preot", e mesajul, corectat de redacţia Ziarului de Iași, publicat de preotul constănţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Detalii tulburătoare despre viața dublă a preotului din Constanța, bănuit ca a sedus o fetiță de 13 ani