Antena Meniu Search
x

Președintele poet: Igor Dodon a recitat versuri din Eminescu la statuia poetului român

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din parcul ”Ştefan cel Mare” şi le-a dedicat contestatarilor săi poezia ”Criticilor mei”, ca fiind poezia care ar descrie cel mai bine situaţia actuală a statului moldovean.

- Facebook/Igor Dodon

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din parcul ”Ştefan cel Mare” şi le-a dedicat contestatarilor săi poezia ”Criticilor mei”, ca fiind poezia care ar descrie cel mai bine situaţia actuală a statului moldovean.

Igor Dodon, însoţit de consilierii prezidenţiali, a depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu cu ocazia aniversării a 167 de ani de la naşterea acestuia.

”Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu. Eu cred că noi trebuie să ne mîndrim cu toţii că avem aşa personalităţi în istoria poporului nostru. S-a scris şi s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generaţie în generaţie aşa cum transmitem credinţa noastră creştină, pentru că şi creaţia literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat şi ne reprezintă în foarte mare măsură. Poezia care, în opinia mea, reflectă cel mai mai bine situaţia în care se află ţara noastră este ”Criticilor mei” şi le-o adresez criticilor mei”, a spus Igor Dodon, potrivit unui comunicat al preşedinţiei moldovene.

Dodon a menţionat expres următoarele versuri din poezia citată: ”Multe flori sunt, dar puţine/ Rod în lume o să poarte,/ Toate bat la poarta vieţii,/ Dar se scutur multe moarte.// E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune,/ Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”.

Pe acelaşi subiect

”Cu prilejul aniversării de azi, vreau să vă anunţ că în viitorul apropiat voi iniţia unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toţi creaţiile artistice din trecut şi contemporane. Voi fi un preşedinte care va sprijini proiectele culturale şi educative, nu doar prin declaraţii şi încurajări, ci şi prin fapte”, a mai spus preşedintele Moldovei.

Igor Dodon este un susţinător al ideii că Republica Moldova ar trebui să rămână stat independent şi  a acuzat în mai multe ori autorităţile de la Bucureşti că vor să anexeze Moldova. Pe 25 decembrie a înlocuit sintagma ”limba română cu ”limba moldovenească” de pe site-ul preşedinţiei moldovene, iar două zile mai târziu a semnat revocarea din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, reproşându-i acestuia că a susţinut ”ideologia unionistă”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Președintele poet: Igor Dodon a recitat versuri din Eminescu la statuia poetului român