Antena Meniu Search
x

Primarul în exercițiu al Brașovului, cercetat penal pentru șantaj

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat, vineri, că au început cercetarea penală în cazul lui George Scripcaru, încă primarul în exercițiu al municipiului Brașov.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.10.2020, 14:00

George Scripcaru, primarul Brașovului, a depus o cauțiune de 75.000 de lei
George Scripcaru, primarul Brașovului, este cercetat penal sub control judiciar - Hepta
  • Primarul Brașovului este cercetat penal sub control judiciar.
  • Primarul Brașovului a depus o cauțiune de 75.000 de lei.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

George Scripcaru este acuzat de comiterea infracțiunii de șantaj într-un dosar penal ce îl mai vizează și pe George Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov, acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la șantaj.

Cei doi sunt cercetați penal sub control judiciar după ce George Scripcaru a depus o cauțiune de 75.000 de lei, iar George Cornea a depus o cauțiune de 30.000 de lei.

Conform procurorilor DNA Brașov situația din acest dosar arată astfel:

"În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei de transport Brașov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi. Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu Regia de transport Brașov (RATBV S.A) pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală. În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive".

George Scripcaru și George Cornea au fost înștiințați că "pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte mai multe obligații, între care:

- să nu depășească limita teritorială a municipiului Brașov, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare.

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

- să nu exercite funcția în exercitarea căreia au săvârșit presupusa faptă, adică cea de primar al municipiului Brașov, respectiv pe cea de director general al RATBV S.A

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive".

George Scripcaru era încă primarul în exercițiu al Brașovului la data la care procurorii DNA au început cercetarea penală, în condițiile în care nu s-a făcut încă învestirea în funcție a primarului ales la ultimele alegeri locale, Allen Coliban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primarul în exercițiu al Brașovului, cercetat penal pentru șantaj