Antena Meniu Search
x

Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş

Primul român îmbolnăvit cu coronavirus este din Piteşti şi lucrează de aproximativ 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess acostat în Yokohama, Japonia.

de Redactia Observator

la 13.02.2020, 19:53

Medici în costume de protecţie contra coronavirusului
Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş, de lângă Piteşti - Profimedia Images
  • Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş.
  • Bărbatul s-a îmbolnăvit pe pachebotul Diamond Princess, în Japonia.

Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş. Bărbatul, care e spitalizat acum în Japonia, este din echipajul pachebotului Diamond Princess, unde peste 200 de oameni s-au îmbolnăvit.

Surse medicale au confirmat, pentru Observator, că românul de pe Diamond Princess, care a fost infectat cu coronavirus este din Argeş.

Familia bărbatului este dintr-o localitate aflată în apropiere de Piteşti. Potrivit ziarului Sursa ta, bărbatul lucrează de 10 ani pe pachebotul Diamond Princess. Este parte a echipajului navei şi lucrează la bucătărie.

De asemenea, soţia românului lucrează pe vas. Şi ea s-ar afla în acest moment pe pachebot, însă nu ar fi acuzat până acum simptome de coronavirus.

Românul infectat a fost internat la izolare, într-un spital din Yokohama, Japonia. De altfel, în acel port este ţinut şi vasul Diamond Princess. Cei 3700 de pasageri şi membri ai echipajului sunt în carantină.

La bordul pachebotului erau în total 17 români la izbucnirea epidemiei: 15 dintre ei sunt membri ai echipajului, iar 2 sunt turişti, pasageri pe navă.

Conform bilanţului transmis joi, pe nava Diamond Princess s-au înregistrat 218 cazuri de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş