Antena Meniu Search
x

Procurorul Anca Jurma a renunţat la şefia Direcției Naționale Anticorupție

Anca Jurma a renunțat la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în ziua în care secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urma să dezbată propunerea de prelungire a delegării sale.

Anca Jurma
Anca Jurma a renunțat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție - Mediafax Foto via Hepta

Anca Jurma a renunțat la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în ziua în care secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urma să dezbată propunerea de prelungire a delegării sale. Pe data de 9 iulie 2018, Anca Jurma fusese delegată de către Augustin Lazăr pentru interimatul la conducerea DNA.

Secţia pentru procurori a CSM s-a reunit în şedinţă, pe ordinea de zi regăsindu-se mai multe note ale Direcţiei resurse umane şi organizare, care vizează eliberări sau menţineri în funcţie, dar şi delegări sau prelungire a unor delegări în funcţie.

Între acestea se afla şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma.

Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA.

În 20 decembrie, Secţia pentru procurori a CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. 

Decizia de amânare a venit după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care şefa interimară a DNA Anca Jurma discuta cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezulta că există o stare generală de demobilizare.

Procurorul Mirică susţine la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar şefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activităţii DNA".

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Procurorul Anca Jurma a renunţat la şefia Direcției Naționale Anticorupție