Antena Meniu Search
x

Procurorul care le-a interzis polițiștilor să intre în casa lui Dincă rămâne suspendat din magistratură

Procurorul Ovidiu Cristian Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, rămâne suspendat din magistratură, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ovidiu Cristian Popescu
Procurorul care a ţinut poliţiştii în faţa casei lui Dincă rămâne suspendat din magistratură - captura Antena3

Procurorul Ovidiu Cristian Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, rămâne suspendat din magistratură, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul s-a ocupat iniţial de cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi, deşi era un caz de flagrant, a aşteptat câteva ore în faţa casei lui Gheorghe Dincă, împreună cu poliţiştii.

Soluţia pe scurt:

"2047/1/2019 - Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de Popescu Cristian Ovidiu privind suspendarea executării Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Dispune restituirea către contestator a cauţiunii în cuantum de 1.000 de lei, plătită conform facturii nr. din 23.09.2019 emise de Poşta Română S.A.. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Popescu Cristian Ovidiu împotriva Hotărârii nr.7P din 1 august 2019". se arată în decizia pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit stitipesurse.ro. 

Decizia CSM de definitivă.

Procurorul de la Caracal, acuzat de gravă neglijenţă

Procurorul de la Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, care-l acuză de gravă neglijenţă.

Cristian Ovidiu Popescu este acuzat că nu a permis pătrunderea poliţiştilor în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00.

Inspecţia judiciară a cerut suspendarea din funcţie a procurorului, până la finalizarea anchetei.

”Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, transmite Inspecţia Judiciară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Procurorul care le-a interzis polițiștilor să intre în casa lui Dincă rămâne suspendat din magistratură