Antena Meniu Search
x

Anchetă la Protecția Copilului, după ce patru fete au snopit în bătaie o copilă de 13 ani, în Târgu Jiu

Protecția Copilului s-a autosesizat în cazul celor patru fete care au bătut şi umilit o copilă de 13 ani în Târgu Jiu. De asemenea, tatăl victimei a depus plângere la poliție.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.09.2020, 10:33

Patru fete din Târgu Jiu au bătut și umilit o copilă de 13 ani
Protecția Copilului, anchetă în cazul celor patru fete care au snopit în bătaie o copilă de 13 ani, în Târgu Jiu - captura video Facebook
  • Tatăl victimei a depus plângere împotriva celor care i-au agresat fiica.
  • Cele patru bătăușe sunt anchetate de poliție.

DGASPC Gorj a început o anchetă în cazul celor patru adolescente, cu vârste între 12 și 14 ani, care au snopit în bătaie și umilit o fată de 13 ani, în Târgu Jiu.

Potrivit unui comunicat al instituției, de luni, 7 septembrie, Protecția Copilului va începe verificarea situației socio-familiale la domiciuliul celor patru agresoare.

"În după-amiaza zilei de duminică, 06.09.2020, Poliția Municipiului Târgu-Jiu, a solicitat participarea unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj la audierea minorelor implicate în incidentul care a apărut în mediul online și în mass-media.

Imediat, psihologul instituției noastre s-a deplasat la sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, oferind suport psihologic pe tot parcursul audierilor.          

Cu această ocazie, instituția noastră s-a autosesizat cu privire la acest caz, urmând ca începând din dimineața zilei de luni, 07.09.2020, să întreprindă o anchetă de evaluare a situației socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în incident.

Ancheta va fi efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social și consilier juridic. În funcție de constatările efectuate, se vor întreprinde măsurile legale ce se impun", a transmis DGASPC Gorj.

Cele patru bătăușe, anchetate de poliție

Reamintim că IPJ Gorj face cercetări după ce în spaţiul public au apărut imagini în care o adolescentă este bătută de alte patru fete, în timp ce un băiat filmează întreaga scenă, care are loc la Târgu Jiu.

Menţionăm că imaginile sunt extrem de violente şi nu pot fi prezentate în acest articol.

În imagini, victima este în genunchi, în timp alte patru adolescente o insultă, o scuipă şi apoi încep să o lovească cu pumnii şi cu picioarele, să o tragă de păr, trântind-o la pământ. În tot acest timp, un băiat filmează şi comentează scena.

„Noi ne-am autosesizat ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public. Au fost identificate toate persoanele implicate în eveniment. Patru tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani ar fi agrest-o pe tânăra de 13 ani din municipiul Târgu Jiu. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire a infracţiunea de lovire sau alte violenţe”, a declarat Victor Tuhaşu, potrivit News.ro. 

Până duminică seară, poliţiştii nu primiseră o plângere din partea familiei fetei bătute.

Astăzi, însă, tatăl victimei a depus plângere împotriva celor care i-au agresat fiica.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Anchetă la Protecția Copilului, după ce patru fete au snopit în bătaie o copilă de 13 ani, în Târgu Jiu