Antena Meniu Search
x

Protest spontan la Spitalul Sf. Ioan din București. Medicii şi asistenţii, nemulțumiți că nu au primit niciun spor

Cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, devenit unitate Covid în urmă cu câteva luni, au declanşat în această dimineață un protest spontan, nemulțumite pentru că nu au primit sporul de risc prevăzut de lege.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.12.2020, 12:12

Protest spontan la Spitalul Sf. Ioan din București. Medicii şi asistenţii, nemulțumiți că nu au primit niciun spor
  • Protest la Spitalul Sf. Ioan din Capitală.
  • Cadrele medicale sunt nemulțumite că nu au primit sporul de risc.

Maged Mokbel, medic la Spitalul Sf. Ioan din București, spune că el și colegii săi au vrut să transmită nemulțumirea și neînțelegerea de ce nu au primit sporul de risc, conform legii.

”Din cauza aglomerației noi nu am ținut acest eveniment (protest – n.red.) mult timp, am încercat să fie scurt și să păstrăm distanța socială. Conform legii, a fost până la 1 decembrie un spor de la 55% până la 85% pentru situații extrem de periculoase și din 1 decembrie s-a modificat și a crescut de la 75% până la 85%. Au primit colegii din aproape toate celelalte spitale acest spor.

Condițiile sunt destul de periculoase. Eu, personal, ca medic cu posibilitate financiară nu sunt foarte afectat, dar nici nu pot să îmi imaginez o colegă infirmieră care are un contact zilnic exagerat de mult și poate Doamne ferește să ia boala să o ducă la familie acasă și în același timp au salarii destul de mici și nu beneficiază de spor”, a declarat medicul, la Antena3.

Sporul pentru personalul care îngrijeşte pacienţi Covid-19, majorat până la 85%

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG şi hotărâre de guvern, până la 85% din salariul de bază, anunţa în noiembrie şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. 

„Pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare implicate în activităţile de tratament cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, inclusiv în transportul, echiparea sau evaluarea acestora, aceste persoane vor beneficia de un spor pentru condiţii deosebit de periculoase de 75 până la 85% din salariul de bază, iar pentru personalul din Ambulanţă, acest spor este stabilit la nivelul de 80% din salariul de bază”, a transmis atunci şeful Cancelariei.

Dancă a mai precizat că, Executivul, prin aceste acte normative, a majorat practic sporul de care beneficiază personalul medical sanitar şi auxiliar implicat în tratamentul pacienţilor COVID-19 de la 55% la 85%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Protest spontan la Spitalul Sf. Ioan din București. Medicii şi asistenţii, nemulțumiți că nu au primit niciun spor