Antena Meniu Search
x

PSD a stabilit înlocuitorii pentru Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu şi vrea candidat propriu la prezidenţiale

Luni a avut loc o şedinţă importantă a Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, şedinţă în cadrul căreia social-democraţii au luat mai multe decizii extrem de importante.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 18:21

PSD vrea candidat propriu la alegerile prezidenţiale
Viorica Dăncilă, şefa PSD, a anunţat deciziile luate de social-democraţi - Hepta

Luni a avut loc o şedinţă importantă a Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, şedinţă în cadrul căreia social-democraţii au luat mai multe decizii extrem de importante.

În primul rând, social-democraţii au scăpat de doi dintre miniştrii care nu se mai bucurau de prea mult succes la nivel de imagine.

PSD vrea candidat propriu la alegerile prezidenţiale

Conform news.ro, Carmen Dan, ministrul de Interne, nu a mai aşteptat să fie remaniată şi şi-a anunţat demisia, în timp ce Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, a fost remaniat, după ce ALDE i-a retras susţinerea politică.

Numele celor doi au fost legate de mai multe scandaluri precum incidentele produse la protestul din august anul trecut sau organizarea deficitară a alegerilor europarlamentare.

În şedinţa Comitetului Executiv s-a stabilit ca noua propunere pentru Ministerul de Interne să fie Nicolae Moga, senator de Constanţa.

La Externe, Meleşcanu ar urma să fie înlocuit cu europarlamentarul Ramona Mănescu.

De asemenea, Mihai Fifor ar urma să fie vicepremier pe parteneriate strategice.

Acuzată că face jocurile preşedintelui Klaus Iohannis pentru a se pune bine cu acesta, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Partidului Social Democrat, a precizat că "nici vorba de aşa ceva. Noi suntem în luptă cu domnul Iohannis pentru alegerile prezidenţiale. Dacă se punea problema unei înţelegeri între noi atunci aş fi aruncat repede în luptă oameni despre care ştiam că sunt pe placul dânsului tocmai pentru a evita numeroasele blocaje formate în ultima vreme".

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a anunţat că social-democraţii refuză varianta ca PSD-ul să-l susţină pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, la alegerile prezidenţiale din toamnă.

În schimb, PSD vrea candidat propriu care urmează să fie stabilit congresul PSD din 3 august.

Se speră ca personajul desemnat să reprezinte PSD-ul la alegerile prezidenţiale din toamnă să fie susţinut de ALDE şi Pro România, dar şi de alte formaţiuni politice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » PSD a stabilit înlocuitorii pentru Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu şi vrea candidat propriu la prezidenţiale