Antena Meniu Search
x

PSD cere anularea alegerilor din București. Scandal fără precedent la patru zile după alegerile locale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din Bucuresti și demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, lansând acuzații de fraudare a alegerilor după apariția în presă a unor imagini în care mai multe persoane umbla la sacii cu voturi de la Sectorul 1.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.10.2020, 09:55

Președintele PSD cere anularea alegerilor din București
Președintele PSD cere anularea alegerilor din București - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Președintele PSD acuză fraudarea alegerilor de către USR-PLUS și cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.
  • La rândul său, Dan Tudorache susține că întreg procesul a fost viciat și că se impune reluarea votului în București.

Marcel Ciolacu a distribuit pe Facebook imaginile respective și a acuzat liderii USR-PLUS din Capitală ca ”fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă”, apoi au dat vina pe alții că au fraudat.

"Iohannis gireaza un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tai din Africa nu ar face asa ceva!!! Sa vezi cum useristii fura voturile ca-n codru, cu jandarmii la usa, dar tu sa dai vina pe altii!!! In fapt, in fata camerelor useristii au facut circ si istericale, iar pe la spate fugeau in spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o tara membra a Uniunii Europene! Toti acesti hoti trebuie arestati urgent!", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, miercuri seară.

"Demisia VELA pentru ca ti-ai pus interlopii in uniforma de jandarm sa pazeasca hotii! PNL este partas la acest furt si trebuie sa raspunda pentru ca Guvernul lor de incompetenti si hoti a organizat alegerile. (...) Alegerile au fost in mod evident fraudate si trebuie anulate", a mai scris Marcel Ciolacu.

„S-a viciat procesul”

Și Dan Tudorache cere repetarea alegerilor, după ce a pierdut Sectorul 1 în fața lui Clotilde Armand, spunând că s-a viciat tot procesul.

În replică, Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primaria Sector 1, a afirmat că imaginile care ar arata cum membri ai USR sustrag voturi sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numararii voturilor. 

”Poate vreți să auziți adevărul și ce căutau colegii mei în sala BES 1. Președintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral. Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

După ce imaginile au apărut în spațiul public, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București-Sector 1- Secția nr.4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

La patru zile de la alegeri, numele primarului ales la Sectorul 1 al Capitalei rămâne incert. Deși candidata USR-PLUS și-a proclamat deja victoria la alegeri, primarul încă în funcție, Dan Tudorache, continuă să ceară renumărarea voturilor la Biroul Electoral Sectorul 1. Potrivit cifrelor oficiale, însă, Dan Tudorache a pierdut Primăria la o diferenţă de 1.000 de voturi. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » PSD cere anularea alegerilor din București. Scandal fără precedent la patru zile după alegerile locale