Antena Meniu Search
x

Putem sta liniştiţi! BREXIT nu afectează cooperarea militară și pe linie de securitate dintre România şi Marea Britanie

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că România va continua cooperarea militară și pe linie de securitate cu Marea Britanie.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că România va continua cooperarea militară și pe linie de securitate cu Marea Britanie.

“După cum știți de la Guvern, unde a avut loc o primă ședință de evaluare vineri după-amiază, această analiză de impact pe mai multe dimensiuni este în curs și MApN face parte din grupul care efectuează această evaluare. În ce ne privește, important este modul în care vom continua colaborarea bilaterală cu Marea Britanie și nu avem niciun fel de motiv să credem că ceea ce este extrem de solid și de pregnant în această relație bilaterală — anume cooperarea militară și pe linie de securitate, care sunt la un nivel de excelență, — nu vor continua. Vor continua desigur”, a spus ministrul, prezent la ceremonia organizată de Ziua Drapelului Național.

Totodată, Motoc a precizat că nu se va schimba rolul pe care Marea Britanie îl are în NATO.

“În NATO, colaborarea cu Marea Britanie și rolul în general pe care îl joacă în Alianță nu se va schimba, iar în ceea ce privește o eventuală ieșire din UE și negocierile care ar duce acolo, desigur, ne uităm la implicațiile pe linia politicii de securitate și apărare comună în ceea ce privește responsabilitatea mea strictă”, a afirmat Motoc.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Putem sta liniştiţi! BREXIT nu afectează cooperarea militară și pe linie de securitate dintre România şi Marea Britanie