Antena Meniu Search
x

Raed Arafat despre cazul brutarilor sri-lankezi din Ditrău: ”Cele întâmplate nu reprezintă țara pe care am cunoscut”

Raed Arafat reacționează în cazul scandalului de la Ditrău, în Harghita, unde a izbucnit o adevărată revoltă după angajarea a doi muncitori din Sri Lanka, la o brutărie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 02.02.2020, 10:30

Cei doi brutari din Sri Lanka și Raed Arafat
Raed Arafat a reacționat public față de cazul celor doi muncitori din Sri Lanka angajați la o brutărie din Ditrău - Observator/Mediafax Foto via Hepta

Raed Arafat reacționează în cazul scandalului de la Ditrău, în Harghita, unde a izbucnit o adevărată revoltă după angajarea a doi muncitori din Sri Lanka, la o brutărie. ”Cele întâmplate la Ditrău nu reprezintă țara pe care am cunoscut și în care am trăit atâția ani”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat s-a exprimat public față de incidentul de la Ditrău într-o postare pe contul său de Facebook.

”Am citit despre cele intamplate la Ditrau, 300 de persoane si oficialitati “ingrijorate” de prezenta a doi Sri Lankezi ca muncitori la o brutarie din localitate. Mai mult, proprietarul brutariei le face pe plac si muta cei doi muncitori de origine Sri Lankeza si isi cere scuzele pentru deranjul pe care l-a cauzat comunitatii prin angajarea lor. Astfel de comportament trebuie condamnat si sanctionat fara intarziere. Romania a fost, si sper sa ramana in continuare, o tara toleranta si prietenoasa. Cele intamplate la Ditrau nu reprezinta tara pe care am cunoscut si in care am trait atatia ani. Oficialitatile care au participat la astfel de intalnire trebuie sa explice demersul lor si pozitia lor in mod public. Intotdeauna ura a nascut ura iar noi nu putem sa toleram astfel de comportamente sub nicio forma. Sper sa vedem masurile cele mai dure luate impotriva organizatorilor si a instigatorilor in acest caz”, a scris Arafat în postare.

În urma reacției virulente a localnicilor, brutăria din Ditrău i-a scos de pe linia de producție pe cei doi angajați din Sri Lanka. De asemenea, ei au fost mutați în altă localitate. Poliția, în schimb, a deschis un dosar penal pentru instigare la ură și discriminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Raed Arafat despre cazul brutarilor sri-lankezi din Ditrău: ”Cele întâmplate nu reprezintă țara pe care am cunoscut”