Antena Meniu Search
x

Rafila, după ce România a depășit 4.000 infecări zilnic: "Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate"

Medicul Alexandru Rafila spune că ne putem aștepta la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 din ATI, în condițiile numărului tot mai mare de cazuri noi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.10.2020, 14:05

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila spune că ne putem aștepta la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 din ATI - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta
  • Noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000.
  • Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat, miercuri, că este evident că această creștere este cauzată de numărul de cazuri înregistrate acum o săptămână.

"În momentul în care am depășit 3.000 de cazuri era de așteptat ca peste circa o săptămână de la acel moment să crească numărul de cazuri în terapie intensivă. Astăzi începem cu cifra 4. Avem peste 4.000 de cazuri noi. Dacă în decursul acestei săptămâni vom avea valori în jur de 4000 - 4.500 de cazuri o să vedem o nouă creștere, un nou asalt peste o săptămână în secțiile de terapie intensivă. Lucrurile acestea trebuie la un moment dat oprite.

Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate pentru că nu blocarea în sine e problematică, ci faptul că acest lucru se soldează cu victime în rândul pacienților care nu au acces la serviciile de sănătate și așa mai departe", a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

Record de persoane internate la ATI

Noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI.

Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

122.714 pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Sanatate » Rafila, după ce România a depășit 4.000 infecări zilnic: "Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate"