Antena Meniu Search
x

Raport top secret: Germania are o datorie URIASA fata de Grecia

Ziarul grec To Vima a publicat un reportaj potrivit caruia jurnalilstii au intrat in posesia unor rapoarte top secrete, in care se afla detalii despre datoria uriasa pe care Germania o are in fata Greciei.

Angela Merkel

Acest reportaj a fost publicat si in ziarul german Der Spiegel care citeaza calculele facute de niste organizatii din Grecia cu privire la banii imprumutati de nazisti de la greci, intre anii 1942-1944.

Suma pe care nemtii le-ar datora-o elenilor ar ajunge undeva in jurul valorii de 54 de miliarde de euro.

Insa nu se opreste totul aici. Jurnalistii de la Der Spiegel spun ca grecii le-au oferit nemtilor, dupa terminarea Razboiului, 108 miliarde de euro, pentru reconstructia tarii.

Cu toate ca aceste date sunt tinute sub "papuc" de ministrul de Finante al Greciei, iar ziarul To Vima refuza sa publice numele responsabililor, sentimentul "pe care aceste cifre il scot la iveala este unul de frustrare pentru poporul elen, greu incercat de criza economica", noteaza Euronews.

Germania a fost in repetate randuri tinta atacurilor protestatarilor eleni, care considera ca tara condusa de Merkel este responsabila intr-o oarecare masura de starea in care a ajuns sa fie tara.

Pentru a pastra calmul populatiei, pentru moment, acest raport este clasificat "TOP SECRET", insa cotidianul To Vima cere guvernului grec sa publice numele si tot ce tine de acest raport.

sursa: Antena 3

sursa foto:hepta.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Raport top secret: Germania are o datorie URIASA fata de Grecia