Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie în cazul cel mai sângeros atentat asupra polițiștilor din Dallas. Cine era lunetistul care a luat cinci vieţi

Bărbatul suspectat că a lansat un atac armat asupra polițiștilor la Dallas, ucigând cinci dintre ei și rănind alți șapte și doi civili, a fost identificat vineri de media americane ca fiind Micah Johnson.

Bărbatul suspectat că a lansat un atac armat asupra polițiștilor la Dallas, ucigând cinci dintre ei și rănind alți șapte și doi civili, a fost identificat vineri de media americane ca fiind Micah Johnson.

Acesta avea 25 de ani și trăia la Mesquite, suburbie a orașului Dallas, și era un fost soldat al armatei SUA. Potrivit anchetatorilor, lunetistul care a produs cel mai sângeros atentat asupra polițiștilor de la cele din 2001 a acționat singur. După zeci de ore de audiat martori și suspecți, oamenii legii au ajuns la concluzia că Micah Johnson a pus la cale planul cu mult timp înainte și că a acționat singur, deși inițial, fusesera reținuți și alți 3 suspecți.

Poliția din Dallas a anunțat că în locuința cestuia au fost găsite materiale folosite la construirea bombelor artizanale, arme, muniție, dar și un jurnal cu tactici de luptă, însă acesta nu avea nici o legătură cu vreo rețea teroristă. După ce a fost înconjurat de polițiști într-un garaj, acesta a continuat să tragă asupra oamenilor legii, însă, în cele din urmă, el a fost ucis după ce poliția a detonat o bomba lângă atacator, cu ajutorul unui robot folosit de geniști, de obicei, pentru dezamorsarea bombelor.

Înainte să moară acesta a strigat că a vrut să omoară polițiștii albi, fiind supărat pe evenimentele din ultima săptămână, când doi bărbați de culoare au fost împușcați mortal de către oamenii legii din Louisiana și Minnesota.

Casa Albă a informată că Micah a fost un rezervist în armata terestră americană, cu desfășurare mai ales în Afganistan. El făcut parte din armata desfășurata în Afganistan din noiembrie 2013 până în iulie 2014, fiind soldat, specializat în zidărie și tâmplărie.

sursa: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie în cazul cel mai sângeros atentat asupra polițiștilor din Dallas. Cine era lunetistul care a luat cinci vieţi