Antena Meniu Search
x

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul FC Rapid: Echipa are dreptul de a juca în Liga I

Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, că echipa FC Rapid, care a promovat în Liga I dar a intrat în procesul de faliment, îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF, adică în Liga I şi în Cupa Ligii.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, că echipa FC Rapid, care a promovat în Liga I dar a intrat în procesul de faliment, îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF, adică în Liga I şi în Cupa Ligii.

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F. În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia", se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

În comunicatul FRF se mai menţionează că s-au respins cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul FC Rapid de Valerii Moraru, Răzvan Alexandru Căprăroiu şi Paul-Vasile Ciobanu: "Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentanţi ai S.C. F.C. RAPID S.A. a domnilor avocaţi Tudor CHIUARIU, Valentin COCEAN şi Dan IDIŢĂ, invocată din oficiu de Comisia De Disciplină şi Etică a FRF. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul S.C. F.C. Rapid S.A. de către intervenienţii S.C. AZUGA WATERS S.R.L., MORARU Valerii, CAPRĂROIU Răzvan Alexandru şi CIOBANU Paul-Vasile. Admite sesizarea L.P.F. formulată prin Secretarul General, astfel cum a fost modificată şi restrânsă prin precizările reprezentantului convenţional în şedinţa din 27.07.2016".

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF este executorie pe plan intern, cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicarea hotărârii motivate.

Comisia de Disciplină a avut programată luni analizarea cazului FC Rapid, iar atunci a amânat luarea unei decizii pentru miercuri, când a rămas în pronunţare pentru joi.

Săptămâna trecută, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan, a anunţat că Liga a trimis la Comisia de Disciplină cazul echipei Rapid, care a obţinut sportiv dreptul de a participa în campionat şi licenţa din partea FRF. LPF a luat această decizie după ce lichidatorul judiciar al FC Rapid a solicitat înscrierea în Liga I în ciuda faptului că gruparea se află în faliment.

Decizia Comisiei de Disciplină poate fi atacată la Comisia de Recurs şi apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul FC Rapid: Echipa are dreptul de a juca în Liga I