Antena Meniu Search
x

Reacția COSR după amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Vocea sportivilor a fost auzită"

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a emis un comunicat de presă prin care salută decizia amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

de Silviu Vișan

la 24.03.2020, 16:57

Mihai Covaliu, în timpul unei conferințe de presă
Președintele COSR, Mihai Covaliu, mulțumit că Jocurile Olimpice au fost amânate - Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta
  • Președintele COSR, Mihai Covaliu, salută decizia amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo
  • Mihai Covaliu consideră că aceasta era singura hotărâre care putea fi luată
  • COSR caută soluții pentru ca atleții să își poată continua antrenamentele

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a emis un comunicat de presă prin care salută decizia amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

"În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită și decizia a venit imediat fiind în asentimetul majorității și în interesul sportivilor și familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR și-a exprimat aceeași părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluția amânării competiției de la Tokyo este cea mai bună și oferă tuturor participanților șanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât și pentru sportivii aflați în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice.", se arată în textul comunicatului. 

COSR caută soluții pentru antrenamentele sportivilor

Starea de carantină totală instituită pe teritoriul României îi împiedică pe atleții români să își continue antrenamentele. Președintele COSR, Mihai Covaliu, a făcut un apel la mai multe foruri din România și speră să se găsească soluții. 

"COSR consideră o prioritate necesitatea continuării procesului de pregătire a componenților loturilor olimpice în perspectiva calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, Comisia Tehnică Olimpică și pentru Sportul de Performață a trimis o scrisoare deschisă adresată Comitetului Executiv al COSR privind găsirea de soluții care să permită continuarea activității sportive la nivelul loturilor olimpice. COSR colaborează cu Federațiile Sportive Naționale pentru: identificarea soluțiilor adecvate menținând continuarea pregătirii, rapoartele privind activitatea curentă a loturilor olimpice și regândirea planurilor de pregătire individuală la domiciliu, sub condiția respectării restricțiilor naționale în vigoare.", se mai arată în comunicatul de presă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Reacția COSR după amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Vocea sportivilor a fost auzită"