Antena Meniu Search
x

Reguli vestimentare valabile pentru orice bărbat

Ți se pare greu să îți construiești o garderobă în trend? Ai intrat într-un magazin și ai fost copleșit de câte opțiuni sunt? Sau poate că te uiți în dulapul tău și vrei să știi dacă ai tot ce ai nevoie?

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 16:52

- Pixabay

Ți se pare greu să îți construiești o garderobă în trend? Ai intrat într-un magazin și ai fost copleșit de câte opțiuni sunt? Sau poate că te uiți în dulapul tău și vrei să știi dacă ai tot ce ai nevoie? Când vine vorba de îmbrăcăminte bărbați, sunt anumite reguli ce trebuie respectate.

Nicio grijă, mai jos vei găsi tot ce trebuie să știi despre principalele stiluri de a te îmbrăca și principiile lor de bază. Poți face cumpărăturile în vederea unui anumit stil sau dacă poți, încerca să le creezi cu hainele existente în dulap.

Reguli vestimentare elementare pentru bărbați

Stilul Business reprezintă îmbrăcămintea de job în medii foarte profesioniste. Este „uniforma” avocaților, bancherilor, profesorilor, a traderilor de pe Wall Street și a altor medii de afaceri unde îmbrăcămintea și profesionalismul fac parte din cultura organizațională.

Ca atare, primul pas pentru a stăpâni acest aspect este să îți cunoști mediul. Cele mai multe companii spun explicit angajaților că dress code-ul este business. Atunci când te îmbraci așa, comunici că ești un bun specialist, capabil din punct de vedere intelectual și ambițios.

Recomandări stil business:

  • Costumul: Bleumarin este culoarea puterii, dar gri și negru sunt, de asemenea, culori ce denotă seriozitate;

  • Cămașa albă: cămașa albă este întotdeauna o opțiune excelentă, dar poți alege și cămăși cu texturi cum ar fi dungi sau picățele;

  • Pocket Square: Batistele albe, drepte, adaugă un element clasic aspectului general;

  • Pantofi Oxford: Pantofii ar trebui să aibă aceeași culoare ca și cureaua; maro sau negru. Nuanțele de maro variază, astfel încât există încă o mulțime de varietate disponibilă;

  • Șosete: cu cele închise la culoare mergi la sigur.

Stilul Business Casual este un stil casual adaptat mediului business. Chiar dacă este mai confortabil, tot trebuie să denote un nivel ridicat de profesionalism. Sacoul nu mai face parte din ținuta business casual. Acum, stilul a evoluat la "fără costum și fără cravată".

Acest stil poate înseamna o pereche de pantaloni și o cămașă polo. Atunci când mergi la un job nou, asigură-te că versiunea ta de business casual este în conformitate cu cultura organizațională. .

Recomandări stil business casual:

  • Mocasini: purtați cu sau fără șosete, dacă este permis;

  • Pantofi Oxford;

  • Curea în culori închise;

  • Sunt acceptate cămășile cu nasturi colorați;

  • Costumele fără cravată pot fi accesorizate cu o insignă;

  • Cheia acestui stil este să nu porți nimic pe gât. Gulerul poate fi deschis sau ultimul nasture descheiat. În orice caz, nu trebuie să porți cravată.

Aspectul Casual este diferit în ziua de astăzi față de ce era acum ceva ani, atunci când era compus din blugi și tricou. De asemenea, stilul sport nu înseamnă trening. Există o modalitate de a fi sportiv și totuși să fii elegant. Gândește-te la acest stil ca la „îmbrăcăminte de weekend”. Este confortabil, distractiv și flexibil.

Poți alege pentru acest aspect o pereche de blugi denim fit, un tricou și o pereche de teniși eleganți. O altă opțiune ar fi un hanorac, pantaloni cargo și o pereche de cizme. Este look-ul perfect pentru atunci când nu știi ce planuri ai, dar vrei să fii pregătit pentru orice.

Recomandări stil casual:

  • Chinos: Pantaloni obișnuiți care pot fi purtați cu blazere;

  • Tricouri polo: aceste tricouri au fost inițial gândite pentru atleți și sunt o opțiune elegantă și confortabilă, care poate fi asociată cu blugi, chinos sau pantaloni scurți;

  • Pantaloni scurți: de blugi sau pantaloni chino sunt acceptați;

  • Teniși: tenișii sunt, de obicei, realizați din material de pânză cu talpă din cauciuc.

  • Tricouri obișnuite: tricouri colorate sau cu modele, care pot fi purtați cu un hanorac. Ele sunt versatile și confortabile.

Urmând aceste sugestii, îți vei construi un stil propriu. Cea mai bună abordare este să alegi un stil și să te concentrezi pe el. Încet, dar sigur, vei vedea îmbunătățiri majore și vei dezvolta un simț al modei. Apoi, vei observa că te simți mai bine în pielea ta și că vei atrage mai multă atenție, iar toată lumea te va întreba cine îți compune ținutele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reguli vestimentare valabile pentru orice bărbat