Antena Meniu Search
x

Profesori universitari acuzați că au cerut favoruri sexuale studentelor

Mai multe cadre universitare din România au provocat un imens scandal după ce procurorii au demarat anchete penale împotriva lor pentru că cerea favoruri sexuale de la studente sau trimiteau mesaje triviale altor persoane.

Mai multe cadre universitare din România au provocat un imens scandal după ce procurorii au demarat anchete penale împotriva lor pentru că cerea favoruri sexuale de la studente sau trimiteau mesaje triviale altor persoane.

Cel mai recent caz de acest gen este cel al conferenţiarului universitar Constantin Petrovici, de 62 de ani, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta este cercetat în prezent sub control judiciar, el fiind acuzat de infracţiunea de “folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Potrivit unor surse, pe 16 şi 17 iunie, cadrul universitar de la disciplina de Didactica Matematicii i-ar fi cerut uneia dintre studentele de la Facultatea de Psihologia şi Ştiinţele Educaţiei să facă sex cu el pentru a o ajuta pe aceasta la un examen. Ulterior, tânăra a reuşit să promoveze şi şi-a obţinut şi diploma de licenţă. Ea nu a dat curs solicitării cadrului didactic, infracţiunea fiind doar în forma pretinderii.

Sursele juridice au mai precizat că procurorii au la dosarul universitarului, pe lângă declaraţia sudentei A.B., şi mai multe interceptări telefonice şi ambientale dintre tânără şi Constantin Petrovici, din care ar reieşi că acesta i-ar fi cerut studentei sale să întrețină relații intime.

Tot de la Iaşi este şi conferenţiarul Dumitru Păduraru, în trecut cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie. La rândul său, acesta a fost acuzat că a cerut favoruri sexuale de la o studentă în schimbul unor note. Păduraru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa.

El a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie anul trecut, după ce o studentă de la Facultatea de Farmacie l-a înregistrat în timp ce îi pretindea favoruri sexuale în schimbul promovării la materia Anatomie, la care Păduraru preda la UMF. Păduraru a fost şi reţinut în acest caz, el dânsu-şi demisia din funcţie.

Potrivit rechizitoriului, pe 26 ianuarie 2015 , Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul (“Examenul, ştii că nu l-ai luat acum!...Ai văzut, da?”), conducând tânăra într-un amfiteatru al universităţii, acolo unde s-a asigurat că nu se mai afla nicio persoană. Acolo, conferenţiarul i-a spus studentei că trebuie să întrețină relații sexuale cu el tot semestrul II pentru a putea promova la disciplina sa. “Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum…Săptămânal, în semestrul II te aştept”, ar fi spus Păduraru.

Tot atunci, universitarul a întrebat-o pe fată dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă. “Lovindu-se de refuzul persoanei vătămate, Păduraru Dumitru a devenit nervos, neputând să tolereze frustrarea cauzată de atitudinea victimei şi dându-i acesteia un ultimatum: «ai zece secunde să te gândeşti! Nu. Pentru că...şi la patru am altceva şi nu am cum. Ai zece secunde să te gândeşti! (…) Zece secunde au trecut. Gândeşte-te!»”, se mai arată în referatul procurorilor.

Un alt profesor care a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce ar fi solicitat favoruri sexuale de la studente este Florin Franţ, de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Profesori universitari acuzați că au cerut favoruri sexuale studentelor