Antena Meniu Search
x

REZULTATE BAC 2016: Luni încep probele scrise la examenul de BACALAUREAT

Începând de astăzi, 4 iulie, sunt programate probele scrise ale acestei sesiuni de bacalaureat, prima probă fiind cea la limba şi literatura română. Marţi, 5 iulie, se va desfăşura proba de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării este programată vineri, 8 iulie.

Începând de astăzi, 4 iulie, sunt programate probele scrise ale acestei sesiuni de bacalaureat, prima probă fiind cea la limba şi literatura română. Marţi, 5 iulie, se va desfăşura proba de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării este programată vineri, 8 iulie.

REZULTATE BAC 2016. Probele orale şi de competenţe digitale, susţinute din 13 iunie până în 1 iulie

REZULTATE BAC 2016. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început luni, 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea s-a desfăşurat pe durata a trei zile, până în 15 iunie.

REZULTATE BAC 2016. Din 15 până în 17 iunie a avut loc proba orală la limba maternă, iar între 21 şi 24 iunie, candidaţii au susţinut proba de competenţe digitale.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Limba şi literatura română, uman şi real

REZULTATE BAC 2016. Ultima probă orală a fost cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie.

REZULTATE BAC 2016. Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă au cuprins texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

REZULTATE BAC 2016. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu s-a evaluat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat şi mediu.

REZULTATE BAC 2016. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, susţinute din 4 până în 8 iulie

REZULTATE BAC 2016. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din prima sesiune vor începe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română, urmat pe 5 iulie de testarea la limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BAC 2016. Rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului vor fi afişate în 12 iulie, până în ora 16.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00.

REZULTATE BAC 2016. În perioada 13-15 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultate finale vor fi afişate în 16 iulie.

REZULTATE BAC 2016. Promovarea examenului de Bacalaureat

REZULTATE BAC 2016. Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii:

- au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă - experimentat, avansat sau mediu;

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

REZULTATE BAC 2016. Examenul de Bacalaureat poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţi pot fi atât elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi cei din seriile anterioare care nu s-au prezentat până acum la examen sau au promovat doar unele probe, pe care nu le vor mai susţine.

REZULTATE BAC 2016. Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii care se prezintă la examen pentru a treia oară cel puţin au plătit o sumă stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor la care se prezintă.

CALENDAR BACALAUREAT 2016

BACALAUREAT 2016. PROBE SCRISE

4 iulie - Limba şi literatura română (proba E)

5 iulie - Limba şi literatura maternă

6 iulie - Proba obligatorie a profilului

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BACALAUREAT 2016

12 iulie - Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

16 iulie - Rezultatele finale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » REZULTATE BAC 2016: Luni încep probele scrise la examenul de BACALAUREAT