Antena Meniu Search
x

REZULTATE BREXIT 2016 – Situaţia pe oraşe

Autorităţile au centralizat voturile exprimate în mai bine de jumătate din circumscripţiile britanice, respectiv în 194 din cele 382 de circumscripţi existente.

Autorităţile au centralizat voturile exprimate în mai bine de jumătate din circumscripţiile britanice, respectiv în 194 din cele 382 de circumscripţi existente.

REZULTATE BREXIT 2016 – Oxford

Puţin peste 70% din alegătorii din Oxford au votat ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, un scor mai slab decât se anticipa: 75,5%.

Votul proeuropean în Oxford a fost mai slab decât se aştepta în referendumul de joi asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor oficiale.

REZULTATE BREXIT 2016 – Manchester

Rezultatele centralizate din Manchester, după referendumul privind statutul Marii Britanii în UE, demostrează că alegătorii britanici au votat mai puţin decât se aşteptau analiştii în favoarea râmânerii în blocul comunitar.

Deşi se aştepta ca zona metropolitană Manchester să fie un bastion pro-UE, cifrele din sondaje şi analize nu s-au potrivit cu cele din realitate.

Peste 60% din alegătorii britanici au votat, în secţiile din Manchester, în favoarea rămânerii în UE. Însă, analiştii J.P Morgan se aşteptau ca susţinerea pentru tabăra pro-UE să se ridice la 70%.

Între timp, avansul taberei pro-Brexit a crescut la 3,2%.

REZULTATE BREXIT 2016 – Ţara Galilor

Rezultate surprinzătoare au venit şi din Ţara Galilor, regiunea care beneficiază de cele mai multe ajutoare şi subvenţii europene, unde 52,9% dintre alegători au decis că este timpul să iasă din blocul comunitar.

Între timp, laburiştii îi acuză pe scoţieni că nu au reuşit să scoată electoratul la urne, după ce în Glasgow prezenţa la vot abia a depăşit 50% din numărul alegătorilor înregistraţi.

Primele rezultate ale referendumului vin din Newcastle, unde tabăra pro-UE a câştigat cu 50,7% din voturi

La două ore după finalizarea votului, autorităţile din Newcastele au anunţat că tabăra pro-UE conducece cu un avans fragil, după ce 50,7% dintre alegători au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, scrie Sky News.

REZULTATE BREXIT 2016 - Gibraltar

Primele rezultate ale referendumului privind statutul Marii Britanii în UE vin din teritoriul Gibraltar, unde 95,9% din alegătorii britanici au votat în favoarea rămânerii în blocul comunitar. După numărarea celor peste 20.000 de voturi ale britanicilor din Gibraltar, 19.322 au votat pentru tabăra pro-UE.

De asemenea, 823 de britanici au votat pentru ieşirea din UE în secţiile de votare din Gibraltar.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » REZULTATE BREXIT 2016 – Situaţia pe oraşe