Antena Meniu Search
x

Rezultate Simulare Evaluare Naţională 2019. Notele pentru elevii de clasa a VIII-a

Rezultate Simulare Evaluare Naţională 2019: notele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la probele susţinute săptămâna trecută sunt anunţate de Ministerul Educaţiei vineri, pe 22 martie. De asemenea, şi elevii de clasa a VII-a primesc notele.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 23.03.2019, 13:34

Copil la simulare la Evaluarea Naţională
Rezultatele la Evaluarea Naţională 2019 pentru clasa a VIII-a, publicate pe 22 martie - Observator

Rezultate Simulare Evaluare Naţională 2019: notele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la probele susţinute săptămâna trecută sunt anunţate de Ministerul Educaţiei vineri, pe 22 martie. De asemenea, şi elevii de clasa a VII-a primesc notele.

Rezultatele la examenul de Simulare de la Evaluarea Naţională 2019 vin în urma probelor la română şi matematică, susţinute pe 11, respectiv 12 martie. Elevii din şcolile cu învăţare într-o limbă a minorităţilor au dat şi proba la limba maternă.

Resposabilii din Ministerul Educaţiei au pus deja la dispoziţie notele vineri, 22 martie.

Rezultate și promovabilitate în București

Conform datelor furnizate de oficialii din învățământ, rezultatele în București sunt mai bune la română pentru clasa a VIII-a, iar la matematică pentru elevii de clasa a VII-a.

Astfel, promovabilitatea la română a fost de 79,28% la clasa a VII-a și de 82,47% la clasa a VIII-a.

La matematică, promovabilitatea e de 60,78% la clasa a VII-a, în timp ce la clasa a VIII-a este de 58,87%.

La Limba Maternă e o promovabilitate de 84,08% la elevii de a VII-a și de 90,54% la a VIII-a.

Rezultate la Simulare Evaluare Naţională 2019

Rezultatele la probele de la Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019 nu sunt publice, ci sunt transmise elevilor, de către şcolile unde sunt înscrişi. Notele nu vor fi postate pe edu.ro, aşa cum se întâmplă în cazul adevăratului examen de Capacitate, care are loc în vară.

Rezultatele la probele de română, matematică şi, după caz, limba maternă sunt discutate în cadrul şcolii, cu elevii, atât individual, dar şi la nivelul clasei sau al consiliului profesoral. De asemenea, pot fi discutate şi în şedinţe cu părinţii, în vederea luării măsurilor necesare pentru ca performanţele candidaţilor la adevăratul examen din vară să fie mai bune.

Rezultatele la Evaluare Naţională 2019 sunt comunicate astfel elevilor şi părinţilor, de către fiecare şcoală în parte.

Notele exacte obţinute în urma examenului de Simulare Evaluare Naţională 2019 nu sunt publice şi nu vor fi publicate pe edu.ro, însă pot fi transmise elevilor sau părinţilor, la cerere, de către şcolile unde sunt înscrişi.

De asemenea, la cerere, nota obţinută de un elev la una dintre probe sau chiar la toate poate fi trecută în catalog.

Ce urmează după Simularea de la Evaluarea Naţională 2019

Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a VIII-a este chiar examenul de Evaluare Naţională 2019. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 3 - 7 iunie.

Prima probă scrisă, cea la română, va fi pe 18 iunie. Urmează proba scrisă la matematică, două zile mai târziu, pe 20 iunie. Limba maternă, pentru elevii cu studii la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, va avea loc pe 21 iunie.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2019 sunt afişate pe 25 iunie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 29 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Rezultate Simulare Evaluare Naţională 2019. Notele pentru elevii de clasa a VIII-a