Antena Meniu Search
x

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al Sectorului 3 din Capitală

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al Sectorului 3 din București, după ce prefectul Capitalei a constatat formal că edilul face parte din alt partid politic, altul decât cel pe lista căruia a fost ales ca edil în 2016.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.08.2020, 15:45

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar
Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Robert Negoiță candidează la alegerile locale 2020 din partea Alianţei electorale Pro România 2020.
  • Ordinul semnat de Prefectul Capitalei poate fi contestat în termen de 10 zile.

Ordinul privind încetarea calităţii de primar al Sectorului 3 pentru Robert Negoiţă a fost semnat luni, dar poate fi contestat în termen de 10 zile.

”Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de Gheorghe Cojanu.

Negoiţă candidează la alegerile locale din partea Alianţei electorale Pro România 2020, formată din partidul Pro România și Partidul București 2020.

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti încă din 17 iulie o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid. 

PSD invoca prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii formaţiunii din partea căreia a fost ales.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al Sectorului 3 din Capitală