Antena Meniu Search
x

Roger Federer, mesaj pentru Simona Halep înaintea finalei de la Wimbledon (Video)

Finală istorică la Wimbledon, între Simona Halep şi Serena Williams. Marele campion Roger Federer i-a transmis un mesaj de încurajare româncei la conferinţa de presă după victoria contra lui Rafael Nadal.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.07.2019, 13:55

Roger Federer, mesaj pentru Simona Halep înaintea finalei de la Wimbledon cu Serena Williams - Facebook

Finală istorică la Wimbledon, între Simona Halep şi Serena Williams. Marele campion Roger Federer i-a transmis un mesaj de încurajare româncei la conferinţa de presă după victoria contra lui Rafael Nadal.

În doar câteva ore va avea loc finala Halep - Williams de la Wimbledon. Din toată România vin mesaje de susţinere pentru Simona Halep, care va înfrunta o adevărată legendă a tenisului, cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares. 

Un mesaj de încurajare i-a transmis sportivei noastre şi Roger Federer. Elveţianul spune că Halep trebuie să aibă o mentalitate de învingătoare, să se concentreze la maximum şi să nu fie depășită de importanța evenimentului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Să încerce să câștige! Trebuie să ai mentalitate de învingător, nu? Nu poți să te gândești la lucruri de genul: 'Gata, sunt în finală', e de ajuns sau 'Joc împotriva Serenei, n-am nicio șansă'. 

Dacă vei gândi așa, cu siguranță pierzi. Trebuie să ai mentalitatea de învingător. Să realizezi că meriți să fii aici, ți-ai câștigat acest drept. Nu poți să ajungi în finala de la Wimbledon jucând aşa şi-aşa. De asemenea, Simona trebuie să savureze momentul, dar asta poate să o facă numai după ce câștigă. Trebuie să fie concentrată la maximum, să nu fie depășită de importanța evenimentului. Este bine însă că ea a câștigat deja un turneu de Mare Șlem. Știe ce are de făcut în acest moment, iar asta e grozav", i-a transmis Federer sportiei noastre la conferinţa de presă organizată după victoria contra lui Rafael Nadal.

Halep, înaintea finalei de la Wimbledon: "Nu simt nicio presiune asupra mea, doar senzaţii pozitive"

Simona Halep spune că nu este copleşită de importanţa meciului şi că se va strădui să joace cât mai bine. Pentru româncă, aceasta este prima calificare în ultimul act al celui mai prestigios turneu de tenis din lume.

În schimb, Serena Williams a mai jucat finala de la Wimbledon de zece ori, iar de şapte ori a şi câştigat-o. Halep, însă, nu se simte deloc intimidată.

"Nu simt nicio presiune asupra mea, doar senzaţii pozitive. Mă aştept să pot face o treabă bună pe teren sâmbătă şi... pur şi simplu sunt calmă", a declarat Simona Halep. 

Dacă va câştiga, Serena Williams îşi va trece în palmares cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam. Va egala, astfel, recordul lui Margaret Court, care rezistă de mai bine de patru decenii, record devenit o obsesie pentru o parte a presei sportive. Nu, însă, şi pentru Serena.

Bilanţul întâlnirilor directe este în favoarea sportivei americane. 

Serena a învins-o de nouă ori pe Simona şi a pierdut o singură dată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Roger Federer, mesaj pentru Simona Halep înaintea finalei de la Wimbledon (Video)