Antena Meniu Search
x

Român de 19 ani, închis în Austria, a săpat o gaură în zidul celulei și a pus la cale o evadare ca-n filme (Video)

Un român de 19 ani, închis în Austria, a pus la cale o evadare ca-n filme din închisoarea de înaltă securitate Karlau, din Graz, împreună cu colegii lui de celulă. E drept, n-au apucat să se bucure mult timp de gustul dulce al libertății căci au fost prinși după câteva zeci de minute de gardieni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.10.2020, 10:55

Român de 19 ani, închis în Austria, a săpat o gaură în zidul celulei și a pus la cale o evadare ca-n filme
Român de 19 ani, închis în Austria, a săpat o gaură în zidul celulei și a pus la cale o evadare ca-n filme - Hannah Michaeler/Krone.at
  • Ajutat de colegii de celulă, doi ceceni, românul a săpat o gaură în zidul celulei.
  • Deținuții au fost prinși la câteva minute după ce au coborât în rapel 12 metri, pe zidul închisorii.

Prizonierii, cu vârste între 19 și 26 de ani, au săpat în peretele gros de 70 de cm al celulei o gaura de 30 pe 30 de cm, prin care au coborât apoi în rapel pe zidul clădirii folosind cearșafurile de pe saltele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au coborât 12 metri până în curtea închisorii și au escaladat apoi zidul care-i despărțea de oamenii liberi. Atunci s-a declanșat alarma. Era puțin după 3 dimineața.

Douăsprezece patrule de serviciu și gardienii închisorii au pornit în căutarea deținuților. „Doi bărbați au fost prinși imediat după ce s-a dat alarma, unul câteva minute mai târziu”, a spus directorul închisorii, scrie noen.at.

A treia persoană a fost descoperită câteva minute mai târziu într-o parcare, la două străzi distanță. Bărbatul se ascundea sub o mașină și a fost descoperit de un câine de poliție.

Prizonierii au fost arestați și duși înapoi în închisoare, unde au fost supuși unor măsuri speciale de securitate. Toți cei trei erau condamnați pentru furt și aveau de efectuat pedepse de la unu la trei ani, anunță și krone.at.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român de 19 ani, închis în Austria, a săpat o gaură în zidul celulei și a pus la cale o evadare ca-n filme (Video)