Antena Meniu Search
x

Român dispărut de 9 luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus: 'Când vine tati acasă?'

Lucian Manea, un român în vârstă de 50 de ani, din Braşov, este dispărut de nouă luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 17.02.2020, 15:34

Român dispărut de 9 luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus
Român dispărut de 9 luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus - Captură YouTube

Lucian Manea, un român în vârstă de 50 de ani, din Braşov, este dispărut de nouă luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus.

Căsătorit şi tată a trei copii, doi băieţi gemeni de 8 ani şi o fetiţă de 12 ani, Lucian Manea era pasionat de munte, reuşind chiar să escaladeze Mont Blanc şi Kilimanjaro.

În octombrie 2018, Lucian Manea a plecat în Rusia, cu speranţa de a cuceri muntele Elbrus.

După ce a ajuns la hotel, românul a vorbit cu soţia şi cei trei copii rămaşi acasă în Braşov, fără să ştie că va fi pentru ultima dată.

Pe acelaşi subiect

A doua zi, românul şi-a făcut ciclul de aclimatizare şi şi-a găsit un partener pentru urcarea spre vârf, un alpinist rus experimentat.

Român dispărut de 9 luni într-o crevasă pe muntele Elbrus

Pe 11 octombrie, la ora 01.00, Lucian Manea şi alpinistul rus au pornit spre vârf.

"Chiar daca nu au mers tot timpul impreuna, Kostea l-a avut in campul lui vizual pe Lucian pana in momentul cand acesta cobora varful, astfel stim ca Lucian si-a dus visul la indeplinire si s-a bucurat de privelistea oferita de cel mai inalt varf al Europei.

Insa Lucian nu a mai ajuns nici pana azi inapoi la refugiul din Rusia, la aeroport sau inapoi la sotia si cei trei copii. E dat disparut pe munte, scenariile sunt ca a alunecat de la epuizare pe ghetar si si-a gasit soarta fatala intr-o crevasa din cunoscutul cimitir alb al Elbrusului. Este o zona aflata chiar dupa coborarea varfului unde o simpla neatentie si o alunecare pe gheata te poate face sa dispari in cateva secunde fara ca nimeni sa te vada sau sa iti auda strigatele de ajutor", se arată într-o postare a alpinistului Radu Albu pe site-ul gogetfunding.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soţia, copiii şi fratele românului au nevoie de un răspuns şi au primit ajutor din partea alpinistului Radu Albu.

Acesta a organizat, pe 28 iunie 2019, o expediţie pe muntele Elbrus, în speranţa că va reuşi, împreună cu colegii săi, să îl găsească pe alpinistul român.

Pentru găsirea şi recuperarea românului dispărut pe munte, alpiniştii au nevoie de 6.400 de euro, bani necesari pentru acţiunea din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Român dispărut de 9 luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus: 'Când vine tati acasă?'