Antena Meniu Search
x

Român acuzat de exploatarea unei tinere, în Anglia, condamnat la închisoare cu suspendare

Un român de 25 de ani, stabilit în Anglia, a fost condamnat de magistrații de la Curtea Coroanei din Leeds la un an de închisoare cu suspendare pentru exploatarea unei tinere.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.09.2020, 10:14

Românul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare
Tânăra fusese exploatată încă de când era minoră - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românul ar fi preluat-o pe tânără de la fostul protector și iubit al acesteia.
  • Românul îi găsea clienți tinerei și împărțea banii cu aceasta.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Românul, identificat drept Octavian Nicolae Crăciun, a beneficiat de mai multe circumstanțe atenuante care l-au ajutat să scape de o pedeapsă de închisoare cu executare.

Conform Wakefield Express, întreaga poveste a început în 2017, când un asistent social a reclamat cazul tinerei, care avea doar 17 ani atunci, la Poliție.

Ancheta Poliției a scos la iveală faptul că tânăra a început să fie exploatată de iubitul ei din acea perioadă, un alt român care lucra la o spălătorie auto.

Din momentul în care românul respectiv s-a întors în țara natală, rolul de protector și iubit al fetei a fost preluat de Crăciun, care a început să-i caute clienți.

Întâlnirile amoroase aveau loc în mașina lui Crăciun, iar acesta împărțea banii în mod egal cu tânăra exploatată. Mai mult, Crăciun a și intervenit într-un caz în care unul dintre clienții tinerei a devenit agresiv.

În schimb, tânăra trebuia să se culce cu Crăciun, iar când venea vorba de clienți, trebuia să accepte pe oricine, indiferent de vârstă și aspect.

Inițial, Crăciun a negat implicarea în acest caz. Ulterior, și-a recunoscut fapta. Iar cum românul avea un loc de muncă stabil, nu avea antecedente penale, nu a introdus-o pe tânără în prostituție și a profitat de ea doar pentru o scurtă perioadă de timp, magistrații au decis că bărbatul poate fi condamnat doar la închisoare cu suspendare.

A primit un an de închisoare cu suspendare, urmând să fie supravegheat de autoritățile engleze pentru un an și jumătate. În plus, are de executat și 180 de ore de muncă în folosul comunității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Român acuzat de exploatarea unei tinere, în Anglia, condamnat la închisoare cu suspendare