Antena Meniu Search
x

Românul care a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia: "Nu credeam că cineva o să găsească marfa"

Mihai, un român căsătorit şi tată a doi copii, a fost prins când încerca să introducă zeci de kilograme de cocaină în Anglia şi a fost condanat la opt ani şi opt luni de închisoare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.02.2020, 14:12

Românul a fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare
Mihai a încercat să intre în Anglia cu zeci de kilograme de cocaină ascunse în camion - National Crime Agency
  • Un român a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia
  • A fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare

Mihai, un român căsătorit şi tată a doi copii, a fost prins când încerca să introducă zeci de kilograme de cocaină în Anglia şi a fost condanat la opt ani şi opt luni de închisoare.

Mihai a fost prins de poliţiştii de frontieră în urmă cu o lună, când se pregătea să intre în Anglia prin portul din Hull.

Conform Hull Daily Mail, oamenii legii au descoperit ascunse în podeaua camionului condus de Mihai trei pachete suspecte.

La o verificare suplimentară a rezultat că cele trei pachete cuprindeau nu mai puţin de 21 kilograme de cocaină de puritate 73%, cu o valoare estimată la aproape 1,7 milioane de lire sterline.

Încarcerat de autorităţile engleze, Mihai nu a recunoscut, iniţial, că ar avea vreo legătură cu pachetele respective.

În cele din urmă şi-a dat seama de situaţia în care se află şi şi-a recunoscut fapta, precizând că "nu credeam că cineva o să găsească marfa".

Românul şi avocatul său au încercat să găsească numeroase circumstanţe atenuante precum nevoia de bani pentru a îngriji familia de acasă, posibilitatea ca cei doi copii ai săi să crească fără un tată, recunoaşterea faptei sau lipsa unor antecedente penale.

Deşi inclusiv magistraţii şi-au dat seama că Mihai ar putea fi doar un pion dintr-o operaţiune amplă, aceştia nu au avut milă de român condamnându-l la opt ani şi opt luni de închisoare.

Circumstanţele nefavorabile românului au fost faptul că acesta a încercat să distrugă două telefoane mobile când a fost prins cu marfa în camion, dar şi gândul magistraţilor că "aceste transporturi semnificative de droguri de clasa A distrug foarte multe vieţi. Liderul unei asemenea operaţiuni nu ar lăsa o asemenea cantitate pe mâna unui om decât dacă vorbim despre un membru important al grupării de traficanţi de droguri".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Românul care a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia: "Nu credeam că cineva o să găsească marfa"